RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordlav norsk rentepremie

Sist oppdatert:
Overraskende lave pristall i går har sendt norske renter ned. Differansen til europeiske renter er rekordlav. Kronen har også svekket seg
I går klokken 10 meldte Statistisk sentralbyrå at kjerneinflasjonen, som justeres for energi og avgifter, var nede i en årsvekst på 0,5 prosent i november. Dette er det laveste nivået i moderne tid, og langt under markedets forventning.

Dette medførte at norske renter falt og kronen svekket seg noe.

Renten på tiårige statsobligasjoner falt for eksempel fra 4,88 til 4,76 prosent. Dette er et uvanlig markant utslag, og det laveste nivået siden 1. oktober.

Det betyr også at differansen til tilsvarende eurorente har falt til 0,41 prosentpoeng, noe som er rekordlavt, ifølge valutamorgenrapporten til DnB Markets.

Tradisjonelt har norske renter ligget klart over europeiske, noe som både har reflektert at vi er et lite land og at man har forventet press i den norske økonomien ettersom oljepengene pumpes inn.

Tremånedersrenten, som er det vanlige målet på korte renter, falt fra 2,77 til 2,66 prosent.

Kronen har også svekket seg. En dollar koster nå 6,69 kroner, mot 6,67 da pristallene kom i går formiddag. En euro koster 8,14 kroner, mot 8,12 på samme tid i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere