RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordlave renter

Sist oppdatert:
Markedsrentene faller onsdag formiddag til de laveste nivåene i moderne tid. Dette skjer i forkant av dagens rentemøte hos Norges Bank. Samtidig styrker kronen seg
Les også: Kommentar: Hva gjør Norges Bank?

I dag klokken 14 kommer det ny rentebeskjed fra Norges Bank.

Etter at de fleste tidligere i høst trodde rentebunnen var nådd, har ekstremt lave pristall for november gjort at mange nå tror på nye rentekutt, om enn ikke i dag.

Rentene i pengemarkedet faller i dag til de laveste nivåene i moderne tid.

Tremåneders NIBOR-rente, som er et sentralt mål på korte renter, er i dag på 2,62 prosent. Dette er ned fra 2,66 prosent i går, og det laveste nivået i moderne tid i Norge.

Dette reflekterer også at Norges Banks styringsrente på 2,5 prosent er den laveste i moderne tid, og nå tror ikke markedet lenger at den vil bli satt opp i overskuelig fremtid.

Det er også en smitteeffekt fra utlandet. I går kom det tall som viste at den underliggende amerikanske prisveksten var negativ fra oktober til november, det første fallet siden 1982.

Også de lange rentene faller, men er ennå ikke helt nede på bunn-nivået fra i sommer.

Renten på tiårige statsobligasjoner er i dag nede i 4,68 prosent. Dette er det laveste nivået for denne viktige signalrenten siden 1. juli. De lange rentene nådde en bunn i juni.

Kronen styrker seg

Samtidig styrker kronen seg i dag.

En dollar koster nå 6,64 kroner, mot 6,67 for et døgn siden. En euro koster 8,19 kroner, mot 8,23 for et døgn siden.

En styrket krone kan være et av momentene som Norges Bank vurderer til fordel for et rentekutt, blant annet fordi en sterkere krone vil tendere til å gjøre en allerede lav prisvekst enda lavere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere