RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmåned for Imarex

Sist oppdatert:
Handelen med bunkerskontrakter på Imarex skjøt kraftig fart i januar, og sammen med gode volumer i tank og bulk ble det en rekordmåned for derivatbørsen.
Totalt ble det omsatt forwardkontrakter på shippingbørsen Imarex med nominelle verdier på til sammen 524 millioner dollar i januar, som er det høyeste noensinne for børsen. Forrige rekord var i september i fjor med 467 millioner dollar i nominelle kontraktsverdier.

Mye av æren for den nye rekorden må tillegges innføring av handel med derivater rettet mot bunkersmarkedet. Det underliggende volumet steg fra 57 millioner dollar i desember til 96 millioner i januar. Desember var den første måneden med bunkerskontrakter på Imarex.

Dette sammen med gode volumer i forwardmarkedet for tank og ny rekord for bulkontrakter la grunnlaget for den nye rekorden.

Innen tanksegmentet ble det handlet kontrakter med en samlet nominell verdi på 297 millioner dollar fordelt på 809 transaksjoner. Det er det høyeste transaksjonsnivået innen tank på en måned, mens de nominelle verdiene er de nest høyeste notert på Imarex.

I forwardmarkedet for tørrlast så endte underliggende kontraktsverdier på 131 millioner dollar med 151 transaksjoner gjort. Begge deler er ny toppnoteringer for Imarex.

Antallet børsmedlemmer på Imarex krabbet opp fra 112 ved nyttår til 115 ved utgangen av januar. Tilsammenligning var det 78 medlemmer for et år siden som forøvrig er det tredje best måneden for Imarex så langt hva gjelder nominelt volum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere