Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange boliger til salgs

Krogsveen kan fortelle at det har vært en overraskende positiv boligprisvekst i april.

Oslo: I april økte boligprisene med 0,8 prosent for andre måned på rad.

Det er overraskende positivt i forhold til det rekordhøye antallet boliger som ligger ute for salg, sier daglig leder hos Krogsveen i Nordstrand, Andreas Villand. Boligprisene er nå 16,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor, ifølge tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Lokalt økte boligprisene med én prosent i april. I gjennomsnitt må du på Nordstrand ut med 31 800 kroner per kvadratmeter for en bolig. Til sammenlikning er den gjennomsnittlige boligprisen på landsbasis nå 25 100 kroner per kvadratmeter.

Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger i april var 22 dager. Det er fire dager mer enn i mars, men fortsatt lavt ifølge Andreas Villand

Tempoet går som regel ned når mengden boliger på markedet går opp, forklarer han.

I Oslo har det gjennomsnittlig tatt 16 dager fra en bolig ble lagt ut for salg til den ble solgt. Det er tre dager mer enn i mars.

Hos Krogsveen har april vært en veldig god måned, men vi merker at det er mye boliger ute. Markedet blir helt klart litt mer selektivt enn det har vært fordi kjøperne har så mye å velge mellom. Enten går boliger unna i rekordfart til priser godt over takst eller så blir de hengendes litt igjen og må legges ut en runde til, sier Villand.