Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange dumper katten

Rebecca Løining Henriksen fant en forlatt og skadet kattunge.

Dyrebeskyttelsen har i år fått rekordmange henvendelser. En av de som har tatt kontakt er Rebecca Løining Henriksen, som fant en kattunge på et industriområde på Åsen.

- Hadde vi ikke funnet den, hadde den nok vært død i dag, sier Henriksen til RA.

Tirsdag ble kattungen funnet sterkt mishandlet ved et industriområde på Åsen. Det lå en tom kattematboks ved siden av katten, så det er tydelig at noen har dumpet den der.

- Den hadde ikke klart å komme seg dit alene, sier Henriksen.

Hun anslår at kattungen er seks til åtte uker gammel.

- Jeg skjønner ikke hvem som gjør sånn mot dyr! sier hun oppgitt.

Nå er kattungen nyvasket, men man kan fortsatt se spor etter sår og skorper rundt munnen.

- Det kan se ut som brennmerker, sier Henriksen. Da den ble funnet klarte den ikke å gå, men etter å ha fått mat hver fjerde time har energinivået steget.

- Skjørere enn porselen

I Dyrevernloven står det at en dyreeier har ansvar for å gi dyret sitt tilstrekkelig mat og vann, og tilholdsrom. Dette innebærer at det er forbudt å forlate katter uten tilsyn. Allikevel har leder i Dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland, Kari Mills, aldri sett flere tilfeller.

- Det har vært et hav av dumpete katter i år. Onsdag tok jeg inn fem kattunger, sier Mills.

- Hver sommer sier jeg at «dette er den verste sommeren», og i år er ny rekord, sier lederen.

- Folk har en bruk- og kastholdning til alt, også katter.

Hun forteller at kattunger er skjørere enn porselen, og at de trenger omsorg, en spesiell type mat, ormekur og flere andre ting.

- Det er stappfullt hjemme hos meg, men jeg vil jo hjelpe samme hva, sier hun, og sier seg villig til å ta i mot Henriksens katt.

- Hvis en katt har vært blodig er det tydelig at den har fått seg en trøkk. Man bør absolutt ta den til veterinær. Dessverre støtter ikke staten veterinærregningen, og derfor blir mange katter heller avlivet, forteller Mills.

700 innmeldte saker hittil

Tommy Johannesen jobber også i Dyrebeskyttelsen Sør-Rogaland. Han råder folk som finner katter til å henge opp plakater for å prøve å finne eieren.

- Hittil i år har det vært innmeldt 700 saker. Det er ikke bare mishandling, men også dumping, folk som vil bli kvitt katt og kanin og så videre, sier Johannesen.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot