RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange eldre klager på helse og velferd i Oslo

Oslo (NTB): Aldri før har så mange eldre klaget på helse- og velferdstilbudet i Oslo, viser tall fra eldreombudet i hovedstaden.

I fjor mottok eldreombudet til sammen 158 klager på helse- og velferdstjenester. Det er en dobling fra før ombudsordningen ble opprettet i 2007. Tidligere var helse- og sosialombudet i Oslo klageinstans.

? Økningen skyldes nok at det er lettere for eldre å henvende seg til et ombud som retter seg direkte mot dem, sier eldreombud Anne Myhr til Dagsavisen.

Særlig er det avslag på sykehjemsplass som dominerer i klagebunken. Helsebyråd Jøran Kallmyr (Frp) har tidligere sagt at det alltid er ledige plasser på byens sykehjem. Det er eldreombudet uenig i. Hun mener bydelene vurderer søknadene for strengt.

Kallmyr fastholder at Oslo ikke har kapasitetsproblemer. Terskelen for å få sykehjemsplass er imidlertid for høy, mener han, og erkjenner at praksis for tildeling av plasser varierer mye fra bydel til bydel.

? Vi skal senke terskelen for å få plass og sørge for at kriteriene for å komme inn, vurderes likt i bydelene. Det er mitt ansvar. I dag er det ingen slike felles retningslinjer, sier byråden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere