RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA

Rekordmange flyleveringer

Airbus største eier lover at flyfabrikanten skal levere rekordmange fly.

Konsernet European Aeronautic, Defence & Space, (EADS), er hovedeier i Airbus med en eierandel på åtti prosent. EADS drar inn over en tredjedel av konsernets totale omsetning på Airbus, og i løpet av årets seks første måneder steg omsetningen i konsernet med femten prosent. Omsetningen endte på 19 milliarder euro, eller enorme 150 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Bedre før
EADS resultat etter skatt steg fem prosent til 1 milliard euro, eller 7,9 milliarder kroner, ifølge danske Børsen.

Men EADS har påtross av dette faktisk hatt et litt skuffende andre kvartal. I løpet av de tre siste månedene sank resultatet etter skatt fra 670 millioner euro, eller 5,2 milliarder kroner til 527 millioner euro, eller 4,1 milliarder kroner.

Airbus har i lengre tid vært plaget av leveringsproblemer på verdens største passasjerfly, A380 med plass til 850 passasjerer, på grunn av problemer med det elektriske anlegget. Det har også vist seg at kjempeflyet skaper en mye større turbulens enn hva som var ventet, og som i verste fall kan gjøre flyet mindre interessant for flyselskapene.

Gode fremtidsutsikter
Men tross dette mottok Airbus i juli en kjempeordre fra Singapore Airlines på 29 fly, hvorav 9 av disse er gigantiske Airbus A380. Slike nyheter får konsernet bak Airbus til å fly høyt.

-Det sunne markedet gir grobunn slik at vi øker forventningene til antallet flyleveringer fra Airbus til 430 fly i 2006, sa EADS til BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere