Sekretær Erik Skarrud sier antallet klager er på normalt nivå, men sier Satiriks likevel stikker seg noe ut.

– Det har vært en del klager mot Satiriks i høst og vinter, men det har aldri vært så mange som nå, sier sekretær Skarrud i Kringkastingsrådet til Medier24.

Øverst i saken kan du se video av da Satiriks ble kastet ut av Dagsnytt 18 i januar i år. Les: Dette er forklaringen på komiker Yousef Hadaoui sin oppførsel under Dagsnytt 18

Av alle klagene er hele 100 rettet mot humorprogrammet som lager ukentlig satire over nyhetsbildet. Særlig forbannet er mange av klagerne på at komikerne utga seg for å være politikere under en miljødemonstrasjon for barn og et innslag hvor utdrag fra Anders Behring Breiviks manifest ble oversatt til nynorsk og forsøkt spredt i kommentarfelt, blant annet i avisen Resett.

– NRK Satiriks saboterer Dagsnytt 18, de saboterer en demonstrasjon foretatt av barn og unge foran Stortinget. Og det gjelder dessverre ofte: De mobber, trakasserer og gjør narr. Bare man i NRK sier at noe er humor, så er altså alt tillatt og alle hensyn og etiske fordringer kan legges til side, skriver en av klagerne.

Saken om Breiviks manifest er varslet klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) og klagene knyttet til denne saken vil derfor ikke bli behandlet av rådet under møtet torsdag.

Også en nyhetssak om forhold ved sykehuset i Flekkefjord har resultert i mange klager mot NRK. Mange mener statskanalen tok for hardt i under dekningen og at reporterne ikke kritiserer ledelsen ved sykehuset.

– Hva er det som gjør at dere lager så ensidig vinklet reportasje om et velfungerende og flott lokalt sykehus, spør en av klagerne.

Lurte Dagbladet

I mars år ble det også kjent at NRK Satiriks lurte Dagbladet med falsk James Bond. Dagbladet rykket da ut til en pub i Oslo etter å ha fått et tips om at Daniel Craig fra «Bond 25» oppholdt seg der, men det hele var nok et Satiriks-stunt.

Utenfor puben Lorrys ble både VG og Dagbladets reportere møtt av en dobbeltgjenger ikledd en svart sixpence og med mørke briller.

– Det blir en travel uke, svarte dobbeltgjengeren da Dagbladet spurte om han skulle rett til innspillingen på Nittedal.

Satireredaksjonen hyret en dobbeltgjenger for anledningen, og sendte ut tips til flere medier. Klippet ble senere vist i « Satiriks på ekte».

Les mer: NRK Satiriks lurte Dagbladet med falsk James Bond

Les: Satiriks-komiker kastet ut av Dagsnytt 18