Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange klager på Norwegians flyproblemer

Oslo (NTB): Norwegians store problemer med flyselskapets Dreamlinere har gitt tidenes største klagebunke både hos flyselskapet og hos Transportklagenemnda.

Norwegian har allerede nektet hundrevis av misfornøyde kunder erstatning. Over 200 klager ligger nå på bordet hos Transportklagenemnda, som alle handler om forsinkede og kansellerte flygninger, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har aldri før sett tilsvarende omfang av klager i en enkeltsak. Det skyldes nok de spesielle omstendighetene, sier lagdommer Einar Kaspersen i Borgarting lagmannsrett som er leder for nemnda.

Han sier de vil forsøke å behandle flest mulig klager samtidig i mars.

Ved forsinkelser på mer enn tre timer på langdistanseflyginger kan reisende kreve inntil 4.800 kroner i erstatning. Og det er nettopp på langdistanseflyginger med de trøblete Dreamlinerne at Norwegian virkelig har slitt med å holde tidsskjemaene.

Til tross for de enorme problemene i jula og nyttårshelgen dreier de fleste klagene seg trolig om problemene i fjor høst. Kaspersen understreker at det er flyselskapet selv som er første klageinstans og at nemnda derfor må avvente Norwegians behandling. (©NTB)