RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Utenriksminister Børge Brende deltar på Folkets klimamarsj i Oslo lørdag. Arrangementet er en del av Global Climate March.
Utenriksminister Børge Brende deltar på Folkets klimamarsj i Oslo lørdag. Arrangementet er en del av Global Climate March. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Rekordmange marsjerte for klima i Oslo

Sist oppdatert:
Over 3400 møtte opp da klimamarsjen gikk av stabelen i strålende solskinn i Oslo lørdag.

– Dette er den største miljømarkeringen i Oslo på svært lang tid, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til NTB.

Han er positivt overrasket over at så mange møtte opp.

– Det gjør meg optimistisk i forkant av klimatoppmøtet i Paris. Dette er et arrangement som verdens ledere ikke kan overse, sier Haltbrekken videre.

Sammen startet de oppmøtte marsjen fra Jernbanetorget til Eidsvolls plass utenfor Stortinget klokken 13 lørdag ettermiddag. Utenriksminister Børge Brende (H) skal holde tale, mens komiker og forfatter Knut Nærum er konferansier.

– Med musikk, farger, kostymer, dans og et mangfold av organisasjoner og folk skal vi i Oslo vise at vi vil ha klimarettferdighet og klimajobber nå, skriver Folkets klimamarsj på sin Facebook-side.

Klimamarsjer arrangeres over hele verden i forkant av klimatoppmøtet i Paris neste uke. I Paris ble imidlertid to massemønstringer stanset på grunn av sikkerhetsgrunner etter terrorangrepene som rammet den franske hovedstaden 13. november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere