RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange vil bli politi

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politihøgskolen har opprettet en ny avdeling for å kunne ta imot alle studentene.

168 unge vil derfor fra i høst studere ved Politihøgskolens lokaler i Stavern. I Oslo vil 264 studenter starte sin politiutdanning, mens avdelingen i Bodø og lokalene på Kongsvinger hver skal huse 144 studenter. Totalt er det 720 politispirer som starter utdanningen i høst.

Politihøgskolen har ansatt i alt 17 nye medarbeidere, hvorav 13 er lærere.

- Hektisk år
- Det blir et hektisk år ved Politihøgskolen og det høye antallet studenter stiller store krav til oss, sier rektor Hans Sverre Sjøvold.

- Men fordi det på sikt vil gi politiet muligheten til å bli enda bedre, er dette imidlertid en utfordring vi er glade for å motta, forsikrer rektoren.

Studentene kommer fra hele landet. Flest studenter har oppgitt Oslo og Akershus som sitt hjemstedsfylke, men fylkene Hordaland, Rogaland og Sør Trøndelag alle kan vise til at over 50 studenter har oppgitt disse som sitt hjemstedsfylke. Til sammen 53 studenter oppgir ett av de tre nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, som fylket de hører hjemme i.

35 prosent kvinner
Kvinneandelen i årets opptak er 35 prosent. 22 studenter med minoritetsbakgrunn fylte i år alle opptakskrav og ble tatt opp.

- Vi skulle gjerne sett at antall studenter med minoritetsbakgrunn var høyere, sier Sjøvold. Han ønsker seg helt klart flere studenter med minoritetsbakgrunn. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere