RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmye ulv

Sist oppdatert:
I 2005 ble det født 15 valpekull i Skandinavia, ett mer enn i 2004.

En månedsrapport fra Skandulv som ble presentert 5.januar gir en oppdatering på antall valpekull av ulv som så langt er bekreftet født i Skandinavia i 2005.

Hittil i vinter er det påvist 34 ulver i Norge, hvorav 28 i Hedmark. Disse har enten helnorsk tilhold eller tilhold på begge sider av riksgrensen

Ulvestammen i Sverige og Norge teller nå til sammen minst 150 dyr.

De fleste ulvene holder til i Sverige, men noen av familiegruppene har revir i Norge, eller på begge sider av grensen, melder NRK.

- Hvis ikke mange ulv dør i år, er det ikke urealistisk at vårt mål om 20 valpekull i denne stammen nås neste vinter. Hvis ikke når vi det helt sikkert året etter, sier ulveekspert ved Grimsø forskningsstasjon, Åke Aronson til NRK.

Over en 2-års periode har det vært en vekst på 77 prosent i den delen av stammen som har tilhold på svensk side. Videre registreringer på sporsnø vil sannsynligvis påvise ett eller noen flere kull fra sist sommer, ifølge rapporten fra Skandulv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere