*Nettavisen* Nyheter.

Rekordraskt mål mot Viking

Kjappe scoringer, selvmål, munnbruk og hattrick av Bruno. Her er et historisk skråblikk før Viking-kampen.

11.10.11 16:08

Av Jarle Teigøy

FØRSTE MØTE: Vårt aller første møte med Viking var en privatkamp i 1924 som vi vant 1-0. Vår aller første obligatoriske kamp mot Viking ble spilt 15. september 1935. Det var fjerde NM-runde som gikk på Ullevaal stadion hvor det møtte opp 8.000 tilskuere som så Enga tape 0-1. Tippen sto i mål og måtte se et selvmål avgjøre det hele.

FØRSTE SEIER: Vålerengas første seier i obligatorisk kamp skjedde i hovedserien (toppserien) på stadion Vest i Stavanger 14. august 1949. Viking hadde feid over farlige Ålgård i siste seriekamp selv med fem reserver på banen, og var storfavoritter.

Men VIF overrasket positivt og etter at den første Viking-stormen var ridd av, fikk gutta spillet til å gli. Det var bevegelse og hurtighet over laget og alle var teknisk gode, som det sto i kampreferatet. Forsvaret var potte tett men løperrekken begynte å få problemer utover i 2. omgang.

Banens beste og matchvinner Trygve Arnesen avgjorde det hele like før pause. Han utnyttet smart en misforståelse i Vikingforsvaret og pang i nota. Vålerenga dominerte faktisk kampen så til de grader at ingen hadde sagt noe på om det hadde stått både 3 og 4-0. Bare Vikings landslagskeeper Torgeir Torgersen hindret storseier.

Litt nostalgisk leser vi at journalisten mener at dommeren ikke skulle tillatt spillerne å bruke munn. Spillerne må lære å beherske seg på banen, avslutter han med.

STØRSTE SEIER: Vår største seier er fra året vi første gangen ble seriemestere, 2. mai 1965, da vi vant 4-0 på Bislett. Bohemgutten Bruno scora hattrick før Per Knudsen avsluttet det hele syv minutter før slutt. Bruno var banens dominerende spiller. Han sto bak alle målene og før sin første fulltreffer skulle han også hatt straffespark. I det 23. minutt står han på rett sted etter et skuddforsøk av Per Knudsen som endte i et par Vikingbein og rett til Bruno som scora. Rett etter pause fikk Bruno ballen og løp i fra Vikingforsvaret i kjent fullblodstrav og lobbet ballen over keeper. Da drøye halvtimen var mottok Bruno en pasning som han lett styrte i mål. Like etter var Bruno på farten igjen på venstresiden, driblet ut keeper og sentret til Per Knudsen som bare kunne klemme til. En annen markant spiller var senere suksesstrener Leif Eriksen som fikk 7 poeng på VG-børsen.

RASKESTE MÅL: Hjemme mot Viking i 1989 scoret Are Christensen 1-0 etter bare 29 sekunders spill, men vi tapte allikevel denne eliteseriekampen med 2-3.

Vålerenga - Viking
Ullevaal stadion, fredag 14. oktober kl. 19.00
Kjøp dine billetter her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.