RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordrater for kjøleskip

Sist oppdatert:
Det er satt ny raterekord for befraktning av kjøleskip på lange kontrakter.
Det er det russiske fruktfrakteselskapet Joint Fruit Co som har satt den nye rekorden for lange timecharteravtaler på kjøleskip. Selskapet har leid inn tre kjøleskip fra rederiet Seatrade til 1,10 dollar per kubikkfot, som tilsvarer en dagrate på 17.000 dollar over en periode på tre år.

Dette bekrefter Seatrade overfor shippingavisen TradeWinds. De tre skipene som nå innbefraktes av Joint Fruit er skipene Santa Lucia, Santa Maria og Santa Catharina alle på 463.000 kubikkfot og bygget i 1999 og 2000.

Skipene er bygget med isklasse, og Seatrade mener dette gir en premie på 5 cent per kubikkfot. Den tidligere rekorden på lange timecharter i kjøleskipsmarkedet lå på 90 cent.

Joint Fruits befraktning av skipene markerer ifølge TradeWinds også en endring i de russiske fruktimportørenes befraktningsstrategi. De har vanligvis leid inn gamle kjøleskip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere