RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordsalg av angrepiller

Sist oppdatert:
Norske jenter hamstrer angrepiller. I fjor økte salget av angrepillen med syv prosent.

(YEYE): Det viser Apotekforeningens salgstall for 2007. Samlet sett ble det i fjor solgt angrepiller for 24 millioner kroner.

P-pillen ned - angrepillen opp
Samtidig viser også tallene at salget av p-piller har falt kraftig. I fjor sank salget av p-piller med seks prosent. Daglig leder for Klinikk for seksuell opplysning og sexolog Siv Gamnes er bekymret for utviklingen.

- De fleste av våre pasienter er positive til angrepillen, og er glad for at den finnes. Det er vi også, men vi er bekymret for at folk har for stor tro på angrepillen. Alle undersøkelser viser jo at den er mindre sikker enn p-pillene, sier Gamnes til Yeye. (Artikkelen fortsetter under bildet)

- Skremte brukere
Gamnes tror årsaken til at salget av p-piller sank såpass mye i fjor, skyldes alle medieoppslagene omkring merket Yasmin.

- Mye av årsaken til at salget av p-piller sank, tror jeg skyldes mye at det var mye negativ medieomtale om farer og bivirkninger ved p-pillebruk, spesielt dreiet mye seg om Yasmin, sier Gamnes.

I første kvartal i fjor ble også p-pillemerket Trionetta trukket fra markedet. Gamnes tror det kan ha flyttet mange jenter fra p-pillen og over på angrepillen.

- At Trionetta forsvant fra markedet, førte til at mange brukere ikke begynte på et nytt p-pillemerke, men gikk over til angrepiller, sier hun.

Likevel selges det fortsatt mye p-piller: Tall fra Staten Legemiddelverk viser at 300.000 kvinner i fjor kjøpte p-piller for nærmere 150 millioner kroner.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere