Gå til sidens hovedinnhold

Rekordsalg av mobiltelefoner

Aldri før er det blitt solgt så mange mobiltelefoner som i 2003. For første gang rundet salgstallene 500 millioner.

Salget av nye mobiltelefoner økte med drøyt 20 prosent i forhold til 2002. Gartner Dataquest hevder salget endte på 510 millioner mens IDC kommer til 533 millioner. Årsaken til forskjellen er ulike regnemåter, men begge resultatene betyr en kraftig vekst i forhold til det foregående året.

- Produsentene har økt salget i Asia og Øst-Europa. Salget til førstegangskjøpere har økt, og disse har kjøpt dyrere modeller enn tidligere. Dermed har også inntektene til leverandørene økt, sier David Linsalata, analytiker i IDC.

Nokia er fremdeles verdens største aktør på mobilmarkedet, selv om markedsandelen falt fra 35 prosent i 2002 til 33,6 prosent i 2003.

Motorola er nest størst med en andel på 14,1 prosent, Samsung er nummer tre med 9,9 prosent, og Siemens nummer fire med 8,5 prosent av verdensmarkedet.

Når det gjelder svenskenes plass i hierarkiet er meningene delte mellom IDC og Gartner. IDC plasserer Sony Ericsson som nummer fem, med 5,3 prosent av verdensmarkedet. Gartner mener Sony Ericsson faller til sjette plass, slått knepent av koreanske LG med 5,2 prosent av markedet, skriver Ny Teknik.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene