RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordsalg for Mamma Mia!

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
70.000 har sikret seg billett til musikalen «Mamma Mia!».

(SIDE2): «Mamma Mia!» er da Norges mestselgende teater- og musikkforestilling for tiden. På andreplass ligger «Les Misérables» som nå har passert 40.000 forhåndssolgte billetter.

Det er lagt ut 126.000 billetter til «Mamma Mia!» frem til sommeren så det er godt med billetter igjen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kopi av London
«Mamma Mia!» er oversatt til norsk, også sangene. Anders Eljas har det musikalske ansvaret. Han er godt kjent med ABBA, og turnerte sammen med dem på 70- og 80-tallet. Han har også vært med på «Chess» og «Kristina från Duvamåla».

Det er ingen tilfeldighet at han er musikalsk ansvarlig. Produksjonen du får se på Folketeateret i Oslo er nemlig helt lik den du får se i London og på ni andre steder i verden. Det er en forutsetning at musikalene skal være helt like. Den norske versjonen har både engelsk og norsk instruktør. Den har en engelsk koreograf og engelske teknikere som har rigget scenen.

Dette kalles å lisensiere musikaler, og «Mamma Mia!»-produsentene, holder som de andre store teaterprodusentene Andrew Lloyd Webber og Cameron MackIntosh, på kontrollen.

Den norske regien er ved Johan Usoldsen som også satte opp «Showgirls» med blant andre Elisabeth Andreassen og Hilde Lyrån.

- Men Linn Skåbers manus er tilpasset norske forhold så forestillingen har norske referanser, forklarer informasjonsansvarlig Margareta Magnus Myhre til Side2.

Rollebesetningen og oppsetningen er godkjent av opphavsmennene og produksjonsselskapet selv.

Frigjort Misérables
Den samme kontrollen utøvet Cameron MackIntosh da «Les Misérables» hadde premiere på Det Norske Teatret for første gang på 1980-tallet. Når Oslo Nye åpner dørene for samme musikal til onsdag 4. februar, er det imidlertid i teatrets egen tolkning.

Oslo Nye ved Svein Sturla Hungnes har fått tillatelse til å skape en ny produksjon av musikalen 20 år etter og selv om MacIntosh' ansatte har vært på besøk og godkjent hva teateret gjør i mange ledd, så er det ingen engelsk instruktør på denne forestillingen.

Informasjonansvarlig Eirik Årsland opplyser til Side2 at både kostymer, scenografi og deler av musikken presenteres på en helt ny måte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere