*Nettavisen* Nyheter.

Rekordsommer i fjellet

Den Norske Turistforening (DNT) jubler over en markant økning av belegget på foreningens hytter.

Det har i år vært fem prosent flere folk på DNT-hyttene i forhold til i fjor. Samtidig er DNT jublende glade over en markant medlemsøkning.

- Veksten er størst blant barn og unge, særlig i alderen 18 til 26 år, forteller Merete Habberstad, informasjonssjef i DNT til Aftenposten.

Hun tror at muligheten for fysisk aktivitet gjør fjellturer og friluftsliv stadig mer attraktivt som feriealternativ for denne aldersgruppen. I tillegg har foreningen lenge drevet aktivt rekrutteringsarbeid blant barn og småbarnsfamilier.

En av årsakene til dette er at foreningen har lagt opp til flere typer pakketurer, som et aktivt rekrutteringsarbeid blant barnefamilier.

- Dette er en fin måte å lære om friluftsliv på, mener hun. - Det er også enkelt å bli med på fordi alt er tilrettelagt fra vår side.

Likevel er det på de tradisjonelle fotturene som de aller fleste fortsatt velger å gå. Glitterheim har for eksempel hatt en økning på rundt 26 prosent fra i fjor.

Den store endringen er at folk nå tilbringer kortere tid i fjellet. Før var det vanlig med to uker. Nå er folk gjerne ute i fire-fem dager.

- I tråd med samfunnsutviklingen vil folk nå ha komprimerte opplevelser. Da fungerer fjellet som en fin kontrast til dagliglivet for en stund, mener Habberstad overfor Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag