RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordstore nettall i september

Sist oppdatert:
Med NRK, Propaganda og Teknisk Ukeblad i spissen, opplevde nærmest samtlige norske nettsteder rekordstort besøk i september. Kun ett nettsted gikk tilbake fra august.

September var en god måned for norske nettsteder. Det er fremdeles VG som er landets desidert største nettsted, med 2,4 millioner brukere i september. Det er en økning på 15 prosent fra måneden før og det er første gang det registreres så høye tall.

VG har nå nesten 300.000 flere brukere enn nummer to i rekken, ABC Startsiden, som med sine 2,14 millioner brukere opplevde en økning på 19 prosent siste måned. Kvasir er tredje største nettsted med over 1,8 millioner besøkende.

Ifølge Gallup TNS og deres RedMeassure, har mange av nettstedene i september opplevd rekordstort besøk, og det er samme mønster i Danmark og Sverige. Alle de største nyhetsstedene opplever over 10 prosent vekst fra august.

Størst vekst i september hadde NRK.no med hele 47 prosent. Programmet; "Test nasjonens" IQ-test har nok bidratt betydelig til denne økningen, mener Gallup. Betydelig vekst har også Propaganda med 38 prosent, Teknisk Ukeblad med 25 prosent og MNS.no og DN.no har økt med 21 prosent.

Eneste nettsted med tilbakegang er Akamera.no som går tilbake med 12 prosent fra august.

Alle samkjøringene gikk også frem i september og det er minimalt som skiller de to største SOL hadde i september 2.185.000 unike besøkende og det er kun 2.000 flere enn ABC Startsiden. Ifølge Gallup har Startsiden nå tatt igjen forspranget SOL hadde i juli og august.

Propagandas eier, Katalysator som også omfatter DinSide, digi.no og iMarkedet, er den sjette største samkjøringen med 712.000 månedlige brukere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere