RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordsvak dollar

Sist oppdatert:
Dollaren har onsdag morgen truffet en ny bunnrekord mot euro og pund. Dette skjer til tross for positive makronyheter fra USA i går
En euro koster nå 1,290 dollar, etter tidligere i dag å ha vært i 1,292.

Dette er den svakeste dollaren mot euro noen sinne i euroens historie.

For to år siden kostet en euro 0,88 dollar.

Også mot britiske pund er dollaren rekordsvak. Et pund koster nå 1,91 dollar, mot 1,89 i går morges. For to år siden var kursen 1,42. Dagens dollar er den svakeste mot pund siden 1992.

Markedet ser ut til å mene at europeiske protester mot dollarfallet er tomme ord. Mens den japanske sentralbanken stadig selger yen og kjøper dollar for å holde yen-kursen nede, er det få tegn til at man vil gjøre noe lignede fra Europa.

Dessuten er fortsatt rentenivået i euro-området dobbelt så høyt som i USA, med 2,0 mot 1,0 prosents styringsrente, og det er få tegn til at den europeiske sentralbanken vil kutte renten. I Storbritannia er renten endog på vei oppover.

Dermed ignoerer man nyheter som i går kunne bidratt til å styrke dollaren: En lokal bedrifsindeks i USA kom inn med et sterkt tall for januar, og tall for utlendingers nettokjøp av amerikanske verdipapirer i desember var høyt, og indikerer at det foreløpig ikke er problemer med å finansiere de amerikanske handelsunderskuddene.

Kronen har det siste døgnet styrket seg klart mot dollar og litt mot euro. En dollar koster nå 6,81 kroner. En euro koster 8,78 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere