RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordtall fra Fosen

Sist oppdatert:
Ferge og transportkonsernet Fosen Trafikklag kan vise til sitt beste årsresultat noensinne etter å ha snudde driften i fjor etter en vanskelig periode. Den gode trenden er ventet å holde seg i år.
Fosen kan vise til et overskudd før skatt på 36 millioner kroner i fjerde kvartal, blant annet trukket opp salgsgevinster og positive finansielle forhold. I samme periode i 2004 var underskuddet på 62,7 millioner kroner etter avsetninger og engangskostnader på 70 millioner kroner.

I tillegg til gevinstene fra aksje- og eiendomssalg kan Fosen vise til en forbedret driftssituasjon innen de fleste virksomhetsområdene. Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 319,2 millioner kroner med et driftsresultat på 28,3 millioner kroner.

I samme periode 2004 endte driftsinntektene på 385,8 millioner kroner med et driftsudnerskudd på 58,5 millioner kroner.

Korrigert for avsetningene i 2004 og gevinstene i 2005 viser den underliggende drift en resultatfremgang på 17 millioner kroner til 61 millioner kroner i 2005. Det beste noensinne for Fosen.

- Oljeprisnivået i og pr. fjerde kvartal er fortsatt meget høyt. Drivstoffkostnadene har blitt vesentlig høyere enn forventet. Rentenivået er fremdeles lavt og på forventet nivå, skriver selskapet.

- Forventningene for 2006 er en stabil drift og tilhørende driftsmessig inntjening på nivå med 2005. Oljeprisutviklingen vil fortsatt påvirke konsernets inntjening i stor grad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere