Gå til sidens hovedinnhold

Rekordtynn TV fra LG

Gir overlegen bildekvalitet, lover produsenten.

[Teknofil.no]: Verdens slankeste flatskjerm med direkte-LED blir lansert under årets IFA-messe i Berlin.

Den nye modellen har en ramme rundt skjermen som kun er 1,25 centimeter bred, og skjermen er heller ikke mer enn 8,8 millimeter tykk.

Det har blitt mulig å lage skjermen så tynn takket være en ny teknikk LG kaller Nano lysteknologi.

Det legges en tynn film over lysdiodene som lyser opp skjermen. Denne filmen sprer lyset slik at man kan flytte diodene nærmere panelet, og dermed oppnår man smalere skjermer.

400 Hz og 3D
LEX8 støtter blant annet 3D, slik at du med briller kan se filmer i tre dimensjoner. Vi vet ikke i skrivende stund om det medfølger briller, eller hva de eventuelt vil koste som ekstrautstyr.

Se også: Ting å huske når du kjøper 3D-TV

For at bildet på den nye skjermen skal flyte knirkefritt i både 2D og 3D er den utstyrt med en oppdateringsfrekvens på hele 400 Hz. Dermed legges det inn fiktive bilder mellom de reelle bildene og gjør at filmen beveger seg silkemykt.

Hva er direkte-LED?

Alle LCD-skjermer på markedet i dag trenger en bakgrunnsbelysning for at du skal kunne se bildet panelet produserer.

Av skjermer med LED-belysning er det to varianter som er mest vanlig: kant-LED (ofte kalt Edge LED) eller direkte-LED.

Kant-LED fungerer som navnet antyder ved at belysningsdiodene sitter festet rundt kanten på skjermen, og reflekteres videre til panelet. Den kantmonterte teknologien har ført til at LCD-skjermer har blitt betraktelig tynnere det siste året.

Direkte-LED gir en bedre lyskontroll enn kant-LED ved at lysdiodene er plassert direkte bak panelet. Siden man kan dempe ned belysningen i skjermbildet med større presisjon, gir det mer presise overganger mellom for eksempel en hvit strekk på en sort bakgrunn.

Direkte-LED skjermer har fremt til nå vært en del tykkere enn kant-LED.

LEX8 er ventet å komme på markedet rundt årsskiftet, men vi vil få se den allerede i slutten av uken når IFA åpner sine dører. Prisen er ennå ikke klar.

Slik er den å se på:
Se video av den nye skjermen fra LG

Kommentarer til denne saken