RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordutbetalinger fra Lønnsgarantifondet

Sist oppdatert:
Norske bedrifter som går konkurs skylder stadig mer gjeld til de ansatte, og det gjør at utbetalingene fra Lønnsgarantifondet når ligger an til å sette ny rekord
Saksbehandlerne hos Lønnsgarantifondet arbeider på spreng for at arbeidstakere med lønn til gode hos arbeidsgivere som er gått konkurs, skal få pengene sine før jul, ifølge Dagsavisen.

Det er ifølge avisen registrert 20 prosent flere konkurssaker hos lønnsgarantiordningen enn på samme tid i fjor. Det er lønnsgarantiseksjonen ved Arbeidstilsynet som har ansvaret for ordningen som sikrer ansatte utbetalign av utestånde lønn ved en konkurs.

I hele fjor ble det utbetalt 604 millioner kroner fra ordningen, mens det hittil i år er betalt ut 653 millioner kroner. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå var 11.482 sysselsatte ved utgangen av september omfattet av konkurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere