RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordutbytte blant privatpersoner

Sist oppdatert:
Private aksjonærer i Norge tok ut mer en tre ganger så mye i utbytter fra norske selskaper i fjor som året før
Ifølge Aftenposten tok privatpersoner ut 42 milliarder kroner i utbytte fra norske selskaper i 2002, mot 13,2 milliarder året før. I 2001 måtte de private betale 11 prosent i utbytteskatt over 10.000 kroner, men dette ble opphevet i fjor av regjeringen Bondevik.

Samlet utbytte i 2002 fremkommer i et svar Finansdepartementet har gitt til et spørsmål fra Senterpartiet om statsbudsjettet for 2004. Tallet er basert på foreløpige ligningstall, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen er utbytteinntektene svært skjevt fordelt på befolkningen, for 90 prosent av utbyttene går til den tidelen av befolkningen som har de høyeste inntektene.

- Skauge-utvalgets mandat ga klare signaler om skjerpet utbytteskatt. Dette har nok forsterket lysten ytterligere til å ta ut store utbytter i 2002. Jeg vil ikke bli overrasket om vi får enda større utbytter i år, sier skatteprofessor Guttorm Schjelderup ved Norges Handelshøyskole til avisen.

Tallene er utarbeidet av Lindorff Decision for Aftenposten på grunnlag av 2002-ligningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere