*Nettavisen* Nyheter.

Rekordvarme i Nord-Norge

Tromsø satte varmerekord:

- Rekordvarme i #Tromsø i går 23,1 grader er den høyeste målte temperaturen så tidlig på året! skriver Meteorologene på Twitter. Bildet er hentet fra webcam på radissonblu.com i Tromsø. Foto: radissonblu.com

Torsdag ble det satt varmerekord i Tromsø med 23,1 grader.

11.05.18 11:36

Det melder Meteorologene på Twitter.

- Rekordvarme i i går 23,1 grader er den høyeste målte temperaturen så tidlig på året! Vi feier med is før det kommer en kald luft innover Troms i løpet av dagen, skriver Meteorologene.

Når det gjelder været fredag og i helgen, melder Stormgeo dårligere vær mange steder de nærmeste dagene, men at det allerede i løpet av helgen vil bli en bedring i været.

- Fredag ventes til dels store nedbørsmengder i Sør-Norge og NVE har gått ut med varsel om flomfare som følge av nedbøren kombinert med snøsmelting i fjellet, melder Stormgeo.

Les: Vannet stiger mange steder på Østlandet

- Det er en frontsone som er skapt av at varm luft fra øst møter kald og fuktig luft fra vest som gir de store nedbørmengdene, og denne fronten vil fredag flytte seg østover til østlige deler av Østlandet og Nordland.

- Vanligvis fortsetter fronter videre østover, men siden vi har et høytrykk over Nordvest-Russland som hindrer fronten å dra videre østover vil den stoppe opp og gradvis svekke seg over dette området inn i helgen.

- Dette vil fortsatt gi noen byger og en del skyer på Østlandet og i Nordland, mens det er bedre vær vest og lengst nord i landet.

- Mandag vil derimot høytrykket over Russland retunere til Nord-Skandinavia og det bygger seg opp finvær over hele landet, med sommerlige temperaturer i Sør-Norge. Det er bare å glede seg! melder Stormgeo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mandag 14. mai ventes finvær igjen i hele Sør-Norge med sommerlige temperaturer. Foto: Stormgeo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag