RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordvekst for Vimpelcom i Moskva

Sist oppdatert:
Det russiske mobilselskapet Vimpel Communications, hvor Telenor er storaksjonær, kan vise den kraftigste veksten noensinne i juli, men baksiden er økte gjennomstrømning av kunder
Mobilselskapet kan vise til 400.000 nye kontrakter i løpet av juli, ifølge analyseselskapet AC&M. Det skal være de høyeste antallet nye kunder noe russiske mobilselskapet har skaffet seg noensinne på en måned.

Vimpelcom har dermed 4,65 millioner kunder i Moskva-området, hvor veksten totalt sett var på 5 prosent i juli. Vimpelcoms Beeline-merke stod for 50 prosent av veksten.

- Vi har nå flere abonnenter en MGTS, og det er da noe, sier visepresident Nikolai Pryanishnikov i Vimpelcom til Moscow Times. MGTS er fastlinjeoperatøren i Moskva.

Vimpecom har blant annet lansert et nytt billig abonnement som har gitt meget god uttelling.

Det er imidlertid ikke bare jubel over den kraftige økning, for selskapets churn-rate har steget til 10 prosent for andre kvartal. Blant annet skal 400.000 av de 1,5 million nye kundene som har skaffet billigabonnementet Hit, ha kommet fra andre abonnenter hos Vimpelcom. Vimpelcom hadde en churn i siste kvartal i fjor på 5,7 prosent.

De andre mobilselskapene hadde også godt tilsig av nye abonnenter, hovedkonkurrenten MTS fikk inn 155.000, mens nummer tre i markedet, Megafon fikk inn 60.000. De har nå henholdsvis 4,29 millioner og 502.000 abonnenter i Moskva-regionen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere