*Nettavisen* Nyheter.

Rekrutt-tap mot Drøbak-Frogn

VOLDSLØKKA (vif.no); Rune Lange scoret Vålerengas mål da rekruttene tapte 2-1 hjemme mot Drøbak-Frogn mandag ettermiddag. Bortelaget var hakket bedre enn VIF2 og vant fortjent.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Vi spilte ingen god kamp, særlig ikke sett i forhold til det mannskapet vi stilte med. Men det var en bra andredivisjonskamp. Drøbak-Frogn var gode og skal ha ros for det. En jevn og tett kamp som kunne vippet begge veier, men bortelaget var mest effektive i førsteomgang, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Effektivt bortelag
Vålerenga hadde initiativet det første kvarteret, men produserte få sjanser. Drøbak-Frogn kom mer med i kampen utover i omgangen og var dødelig effektive. Etter nitten minutter sendte Jon Øyvind Rosland rødtrøyene i ledelsen da han vendte opp på seksten meter og plasserte ballen i krysset.

To minutter etter var ledelsen doblet. VIF2-forsvaret var utspilt og Geir Granum kunne enkelt plassere ballen forbi Øyvind Bolthof.

Etter baklengsmålene jaget hjemmelaget scoringer og tok tilbake initiativet, men sleit fortsatt med å skape store sjanser. Reduseringen kom likevel fire minutter før pause da Jalal El-Gharbi flikket ballen videre til en fri Rune Lange. A-lagspissen gjorde ingen feil alene med keeper og ga hjemmelaget fornyet håp.

– Det er dårlig av oss å gi Drøbak-Frogn så store sjanser som vi gjorde midtveis i førsteomgang. Det ene målet er en overgang og på det andre blir vi spilt ut for lett. De var gode og scoret på de få sjansene de fikk før pause.

– Vi hang ikke ordentlig sammen i midtbaneleddet vårt. Det er litt typisk for rekruttkampene. Vi jobbet for mye én og én, særlig i førsteomgang. Det førte til at de fikk veldig mange brudd på oss, noe som er veldig unødvendig, sier VIF-treneren.

Målløs andreomgang
Vålerenga-rekruttene fikk sjansen til å utlikne bortelagets ledelse like etter pause, men Drøbak-keeperen fikk en hånd på avslutningen fra Tore André Flo. Etter VIF2-sjansen var Drøbak-Frogn best og kunne fort økt ledelsen. Hjemmelaget kom seg igjen mot slutten av kampen, men fant ikke nettmaskene.

Klikk på bildet for å forstørre.

– I andreomgang kunne vi fort fått det tredje baklengsmålet. Drøbak-Frogn hadde noen store sjanser og vi var heldige som slapp unna. Vi satt opp tempoet og presset på det siste kvarteret av hver omgang og hadde bra trykk på Drøbak-Frogn mot slutten, men kom ikke til noen veldig store sjanser.

– Alt i alt vant Drøbak-Frogn fortjent. Jeg synes vi skal kreditere dem for en bra kamp. De stod på og skapte en del trøbbel for oss.

Mot ny kontrakt
Selv om Vålerengas rekrutter har misbrukt to muligheter til å sikre plassen i divisjonen, tror Holter at plassen reddes selv med dagens poengsum.

– Vi skal være veldig uheldige om dette ikke skal holde. Tollnes er det eneste av lagene på nedrykksplass som kan ta oss igjen. De møter et Stabæk-lag som er nødt til å ta poeng i neste kamp etter at de tapte borte mot Åmot mandag. Dessuten skal Tollnes møte oprykkskandidat Bærum i siste kamp. Jeg tror det blir i tøffeste laget for Tollnes å ta igjen oss, men det kan jo hende at de tar igjen noen av de andre lagene som ligger under oss på tabellen.

– Dessuten bør vi være kapable til å ta flere poeng i de siste kampene, særlig mot Odd 2 og Stabæk 2. Kampen mot serieleder Notodden blir en tøff batalje, men vi var bedre enn dem i en omgang da vi møtte dem i vår, så jeg tror vi har en sjanse, avslutter Holter.

23. runde, 2. divisjon avdeling 1
Vålerenga II – Drøbak-Frogn 1-2 (1-2)

Voldsløkka match

Mål: 0-1 Jon Øyvin Rosland (19), 0-2 Geir Granum (21), 1-2 Rune Lange (41)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, André Muri, Kjetil Wæhler, Mathias Samuelsen – Mustafa Achrifi (Harmeet Singh fra 62), Jalal El-Gharbi (Adnan Haidar fra 78), Alexander Mathisen, Kristian Brix – Rune Lange, Tore André Flo (Dennis Obeng fra 50)

Tabell 2.divisjon avdeling 1

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag