Gå til sidens hovedinnhold

Rekruttene bort fra bunnstriden

VOLDSLØKKA (vif.no): Vålerengas andrelag gjorde et solid byks på tabellen etter at Nardo ble slått 3-1 mandag kveld etter scoringer av Harmeet Singh, Glenn Roberts og Mohammed Fellah. Rekruttene har dermed skaffet seg en luke ned til nedrykkslagene.

- Det var en veldig viktig kamp og poengene vi fikk med oss gjør at det er en luke ned til lagene på nedrykksplass. Vi har 20 poeng med ti kamper igjen å spille. Det ser veldig lyst ut nå, i hvert fall med tanke på å berge plassen. Vi skal ta flere poeng fremover og Nardo og Averøykameratene må komme i en veldig bra stim om de skal ta oss igjen nå, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi fikk en veldig bra start, og følte hele tiden at vi kontrollerte kampen. Nardo var stort sett farlig på dødballer, men produserte lite ellers.

Tok kommandoen fra start
Vålerenga trykket gjestene fra Trondheim tilbake fra start og allerede etter åtte minutter lå den første ballen i nettet. Harmeet Singh startet det hele fra sin midtbaneposisjon da han tok med seg ballen og fant Glenn Roberts på venstrekanten. Roberts utfordret og sendte ballen tilbake til Singh som banket ballen opp i det lengste krysset fra 17 meter.

Fire minutter senere var ledelsen doblet. Mohammed Fellah slo en presis crossball til Alexander Mathisen på høyrekanten som rundet en forsvarer og slo hardt og flatt inn foran mål. Dennis Obeng var først på ballen, men keeperen reddet, før spissmakker Glenn Roberts scoret på returen.

Vålerenga fortsatte å produsere sjanser resten av omgangen, men verken Obeng, Roberts eller Mathisen klarte å overliste Nardo-keeperen.

- Vi er mest fornøyd med førsteomgang da vi hadde mange fine kombinasjoner som resulterte i to fine mål og flere store sjanser. Gutta gjorde en veldig bra defensiv jobb i dag. De tok stort sett ut det som var, forteller Holter.

Dårligere etter pause
Andreomgang var dårligere enn den første, men Vålerenga kontrollerte kampen uten å skape veldig store sjanser. Tyve minutter før slutt reduserte Nardo da Lars Erik Zetterlund Nilsen stusset en corner i Øyvind Bolthofs lengste hjørne. Vålerenga slo imidlertid kjapt tilbake. I angrepet som fulgte ble Glenn Roberts lagt i bakken på vei mot mål. Mohammed Fellah var som vanlig sikker fra ellevemetersmerket og økte ledelsen til 3-1.

- Det viktigeste var å vinne kampen og andreomgang var nok litt preget av at vi ledet 2-0. Det var litt nerve i kampen etter at Nardo reduserte til 2-1, men vi fikk straffe like etterpå og tok tilbake kontrollen, sier Vålerenga-treneren.

Holter gleder seg over at spillerne hevet seg fra den dårlige bortekampen mot Averøykameratene forrige mandag.

- Det var gøy å se at det var en del spillere som kvikna til litt. Når gutta fra a-stallen jobber som de gjør i dag, blir det mye enklere for juniorene. Noen av juniorgutta ble slitne og hang litt med hodet på slutten. De spilte full kamp mot Ham-Kam i NM på lørdag og bar litt preg av det i dag. Derfor var det viktig at a-spillerne bidro som de gjorde.

Traktor og ljå?
På denne tiden av året er banene i Oslo på sitt beste, i hvert fall når gresset er klippet. På Voldsløkka mandag så man knapt spillernes sko.

- Det er en komplett skandale at kommunen ikke makter å klippe gresset på Voldsløkka. Det er en skam at spillere som trener ti ganger i uka skal spille under slike forhold. Det er ikke første gangen det skjer og det er likt for begge lagene, men det er pinlig å ta i mot Nardo som har reist fra Trondheim på en bane som dette her. Vi kunne like gjerne spilt på Ekebergsletta. Det kan ikke fortsette sånn, avslutter Holter.

15. runde, 2. divisjon avdeling 2
Vålerenga 2 – Nardo 3-1 (2-0)

Voldsløkka

Mål: 1-0 Harmeet Singh (8), 2-0 Glenn Roberts (12), 2-1 Lars Erik Zetterlund Nilsen (69), 3-1 Mohammed Fellah (str. 70)

Gule kort Vålerenga: Mathias Samuelsen, Mohammed Fellah

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Fredrik Carlsen, Morten Lie (Adnan Haidar fra 45), Arnar Førsund, Amin Nouri – Alexander Mathisen, Steinar Strømnes, Harmeet Singh, Mohammed Fellah – Dennis Obeng (Bardh Shala fra 45), Glenn Roberts (Mathias Samuelsen fra 78)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto