*Nettavisen* Nyheter.

Rekruttene reddet plassen tross tap

NADDERUD (vif.no): Vålerengas rekrutter tapte 4-0 mot Stabæk II lørdag ettermiddag, men reddet likevel plassen i andredivisjon etter at Tollnes tapte mot Bærum på Kadettangen.

21.10.06 20:56

Klikk på bildet for å forstørre.

– Det eneste vi kan være fornøyd med i dag er at Bærum gjorde jobben for oss. Ellers var det lite å rope hurra for. Resultatet lyver litt, men det er skremmende at en del av de yngste ikke ser ut til å bry seg om hvor mye vi taper. De manglet ærgjerrighet i dag. Det er skuffende, sier Andreas Holter til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIF-rekruttene fikk hjelp
Det ble tidlig klart at resultatene i de andre kampene ga VIF-rekruttene ny kontrakt i andredivisjon. Om det preget spillerne er vanskelig å si, men Vålerenga-treneren etterlyser uansett større vinnervilje fra de unge selv om plassen var sikret.

– Jeg synes det er synd at for eksempel André Muri, som alltid gjør sitt beste, skal oppleve at det er de yngste som sluntrer unna. Det holder ikke og det er noe vi er nødt til å ta tak i. Enkelte av de yngste må forbedre seg kraftig om de har tenkt å spille Tippeligafotball.

– Men noen av de unge spillerne gjorde jobben sin. Mohammed Fellah prøvde for eksempel hele veien.

Tidlig Stabæk-mål
Serieavslutningen på Nadderud var jevnspilt i banespillet, men besluttsomheten foran målene ble avgjørende. Stabæk II åpnet godt i så måte og allerede etter tre minutter kunne Branimir Poljak dunke ballen i nettet fra seksten meter.

Andreas Strand doblet deretter hjemmelagets ledelse etter halvspilt omgang. Vålerenga prøvde seg fra tid til annen uten at det ble spesielt farlig. Glenn Roberts kom på skuddhold ved et par anledninger og Christian Svendby fikk skutt fra skrått hold etter å ha kombinert fint med Alex Mathisen på høyresida.

– Vi var altfor passive i boksen og Stabæk scoret på sine to eneste sjanser før pause. Vi hadde noen tilløp, men var langt unna en scoring.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Det ble dessverre aldri veldig farlig når vi nærmet oss målet. Det var foran mål den store forskjellen var i dag. Stabæk var mye giftigere og dyktigere når de fikk sjansen. Spillemessig var det jevnt, så resultatet lyver nok litt, forteller Holter.

Ingen bedring etter pause
Andreomgang forløp stort sett som den første. Vålerenga klarte seg godt i banespillet, det var jevnt og tett, men hjemmelaget scoret målene. Denne gang ved Christian Keller og Andreas Strand.

– Vi var for lite besluttsomme foran begge målene, men vi stilte et ungt lag i dag også. Tre guttespillere fikk blant annet prøve seg.

Etter lørdagens serierunde er sesongen ferdigspilt for andredivisjonslagene. Notodden vant avdelingen og rykker opp til førstedivisjon etter å ha slått Lørenskog 5-3 på hjemmebane. Tollnes, Ørn-Horten og Årdal rykker ned, mens Vålerengas rekrutter endte på tiende plass og oppfylte målsettingen om å holde plassen i divisjonen.

– Det er helt avgjørende for oss å ha rekruttlaget i andredivisjon. Det er viktig å få matchet de unge på et høyt nivå. I dag gjorde for eksempel 15-åringen Harmeet Singh et bra innhopp etter pause. For hans utvikling er det veldig viktig å få spille i andredivisjon også neste år i stedet for å surre rundt i tredjedivisjon, avslutter Holter.

26. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Stabæk II – Vålerenga II 4-0 (2-0)

Nadderud kunstgress

Mål: 1-0 Branimir Poljak (3), 2-0 Andreas Strand (25), 3-0 Christian Keller (53) 4-0 Andreas Strand (73)

Gule kort Vålerenga: Mustafa Achrifi, Glenn Roberts

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, André Muri, Steinar Strømnes, Amin Nouri – Alexander Mathisen (Kristian Brix fra 45), Thomas Holm (Harmeet Singh fra 45), Mohammed Fellah, Mustafa Achrifi – Glenn Roberts (Jalal El-Gharbi fra 64), Dan Alberto Fellus

Tabell 2. divisjon avdeling 1

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.