Gå til sidens hovedinnhold

Rektor: – Bli hjemme om det er for dyrt

Avgangselevene på Berg vgs. må betale 1800 kroner for å ha med begge foreldrene når vitnemålet skal feires – på hotell. Betal likevel, eller bli hjemme, mener rektor.

BERG: Tradisjonen tro skal avgangselevene på Berg vgs. feire endt videregående utdanning på hotell. Årets avgangskull har selv stemt for at festen for elever og foreldre skal holdes på fasjonable Hotel Continental i Oslo sentrum, noe som betyr at elevene må betale 600 kroner per gjest de har med seg, melder NRK.

Ekskluderer

27 av 169 avgangselever stemte for heller å holde festen på skolen. Elever NRK har snakket med forteller at flere vil holde seg hjemme på grunn av den stive prisen.

Også Elevorganisasjonen reagerer på skolens praksis, og mener den ekskluderer. Leder Marius Toresen minner om at skolen skal være gratis.

LES OGSÅ: Venstre foreslår "kunnskapsoase" på Sogn

Betal, eller bli hjemme

Berg-rektor Berit Hetland sier hun forstår noen synes det er dyrt å betale 600 kroner per forelder, men forsvarer avgjørelsen ved at det er avgangselevene selv som har valgt sted for festen.

– Det er beklagelig at det er 27 elever som ikke støttet forslaget om å ha avslutningsseremonien på hotell, men de får velge ikke å komme eller betale pengene selv om de syns det er for dyrt, sier Hetland til NRK.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping