Gå til sidens hovedinnhold

Rektor med på elgjaktlagets tragiske tur

Rektor på videregående skole blant medlemmene i elgjaktlaget.

I dag ble det første avhørene av medlemmene i jaktlaget foretatt. Det skal ha vært fire medlemmer i jaktlaget som natt til søndag endte i tragedie.

- Vi har i dag hatt flere personer inne til avhør i forbindelse med denne hendelsen, opplyser politiadvokat ved Østfinnmark politidistrikt, Jens Herstad, til Nordlys

Politiet skal foreløpig ikke ha noen mistanke om at andre enn de fire medlemmene i jaktlaget skal ha besøkt leiren i tidsrommet hvor alt gikk galt.

- Men vi registrerer at det er personer som har vært ute i media og mener at det må ha vært andre innom leiren. Dette vil vi selvsagt undersøke i løpet av etterforskningen, sier Herstad.

Herstad sier videre at det er for tidlig i etterforskningen til å komme med noen antagelser av både hendelsesforløp og eventuelle straffereaksjoner.

- Foreløpig konsentrerer vi oss om å undersøke hva som har skjedd i leiren. Det er derfor altfor tidlig i etterforskningen til å komme med noen antagelser om hva som vil bli følgene av den pågående etterforskningen

Les flere saker fra Nettavisen

Rektor: - Jeg har ikke gjort noe galt
En av medlemmene i jaktlaget, John Åge Somby, er rektor ved den samiske videregående skolen i Karasjok. Til Nordlys sier han at han har informert lærerne på skolen om det som har inntruffet, og videre at han fastholder at han ikke har gjort noe galt i forhold til turen som endte med nedbrent leir og en død hund.

- Jeg kan si det samme til dere som jeg har sagt til skolen: Jeg har ikke gjort noe galt. Utover dette har jeg ingen andre kommentarer, og ber dere ta kontakt med jaktleder, sier Somby, og tilføyer at han hittil ikke har blitt kalt inn til avhør av politiet.

- Men det regner jeg med at jeg blir.

Overfor Nordlys bekrefter politiet at de vil ta kontakt med Somby for avhør i den nærmeste fremtid

NRK forteller at styret ved den videregående skolen har informert utdanningsdirektoratet om at rektoren har deltatt i jaktlaget. Til kanalen sier styreleder Anton Dahl at de ser det som beklagelig at en av deres ansatte har deltatt på denne jaktturen.

Var på pub til stengetid for å feire
I går fikk Dagbladet snakket med en annen av de som var med på jaktturen, tidligere sametingspolitiker Terje Tretnes. Han fortalte da til Dagbladet at jaktlaget hadde vært på pub, og var uvitende om hva som hadde foregått i leiren da de kom tilbake og ble møtt med brannvesen, politi og ambulanser.

Tretnes forteller videre at jaktlaget hadde skutt en elgkalv og at de i den anledningen feiret resultatet i jaktleieren. Jaktlaget skal ha vært på pub i Karasjok fram til stengetid natt til søndag. Deretter skal de ha returnert til jaktleiren i Ajanjarg.

Mandag fortalte operasjonsleder Sven-Erik Jakobsen ved Østfinnmark politidistrikt til Nordlys at det nok hadde vært endel alkohol inne i bildet, for ingen av medlemmene i jaktlaget var edru da politiet påtraff dem.

Jakobsen informerte videre at det var blitt tatt beslag i en rekke våpen de hadde funnet slengt rundt omkring på jaktleiren. Videre skal da minst én av jaktlagets medlemmer være mistenkt for kjøring i beruset tilstand.

Mandag var Nordlys' og Dagbladets utsendte reporter på stedet hvor teltleiren sto oppført. Han fortalte da at det hele så ut som det totale kaos.

Flere personer inne på avhør
- Det lå ølbokser og spritflasker strødd ut over hele leiren. Leiren så ut som det totale kaos. Det var ølbokser absolutt over alt, til tross for at det så ut som om det var gjort forsøk på å rydde opp, var beskrivelsen han da kom med.

Nordlys har gjentatte ganger forsøkt å få jaktlagets leder i tale i forhold til det inntrufne. Han har dessverre ikke svart på Nordlys sine henvendelser.

Har ikke mistnake om dette, men registerer.

Foreløpig undersøker vi hva som kan ha skjedd, og leiren med tanke på hva som kan ha skjedd. Altofr tidlig å si no om hva som kan blir resultatet av etterforskningen

Les flere saker fra Nordlys.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene