*Nettavisen* Nyheter.

Rektor sa opp etter elevstreik

Foto: (TA/Inge Fjelddalen)

Fikk massiv kritikk etter håndteringen etter elevstreiken for noen uker siden.

23.01.12 15:23

Rektor Olav Tov Røysland på Rjukan videregående skole trekker seg, skriver TA.no. Han har fått massiv kritikk etter håndteringen etter elevstreiken for noen uker siden.

Bakgrunnen for elevstreiken 2. januar i år var at elevene hadde mistillit til rektor og ledelsen på grunn av mangel på vikarer, når lærere har vært syke. De mener de ikke har fått den undervisningen de har krav på.

Røysland har ikke gitt kommentarer til avgangen, og han har verken kommenterte elevenes krav eller spørsmål fra pressen.

- Røysland leverte oppsigelse i dag mandag 23. januar, forteller fylkesopplæringssjef i Telemark fylkeskommune Bjørn Larsen i en pressemelding.

Prosessen med å finne ny rektor ved skolen starter umiddelbart.

Går av med pensjon

Røysland fortsetter som rektor ut skoleåret, og går av med pensjon 1. august.

Fylkeskommunen setter inn tiltak for å følge opp elevundersøkelse og personalundersøkelse, og fortsetter arbeidet for å bedre arbeidsmiljøet ved skolen sammen med de ansatte og de ansattes representanter.

For å styrke ledelsen ved skolen vil den ledige stillingen som studieleder bli utlyst på nytt.

Alvorlig situasjon

- Et klokt, men vanskelig valg, sier fylkesopplæringssjefen om avgjørelsen.

- Olav Tov Røysland har i en vanskelig situasjon med mange utfordringer jobbet hardt for å bedre forholdene ved Rjukan videregående skole, sier fylkesopplæringssjef Bjørn Larsen. - Ut i fra en helhetlig vurdering er det et klokt, men vanskelig valg Røysland har gjort, fortsetter Larsen.

- Dette er en alvorlig situasjon, og Telemark fylkeskommune jobber med flere konkrete tiltak som bidrar til å sikre undervisningen til elevene på skolen så raskt som mulig, sier fylkesrådmann Mette Fjulsrud.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag