RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Egil Jakobsen og Breila Skole (Finnmark Dagblad/Breilia Skole)

Rektor siktet for grovt underslag

Sist oppdatert:
Kantinepenger forsvant, nå har politiet lett etter dem i huset til rektor.

Politiet har tatt ut siktelse for grovt underslag, og ransaket i går hjemmet til den mistenkte Breilia-rektoren. Men politiet innrømmer at etterforskningen møter mange utfordringer, skriver Finnmark Dagblad.

- Vi ønsker ikke å kommentere om vi har tatt beslag som styrker eller svekker saken mot rektoren, sier politibetjent Geir Roar Nesbø ved Økoenheten til Vestfinnmark politidistrikt.

Rektoren var hjemme da politiet kom, men politiet bekrefter at han ikke ble pågrepet, og at han heller ikke er avhørt selv om han er siktet i saken.

Siktet for underslag
Politiadvokat Thomas E. Darell bekrefter at det nå er tatt ut en foreløpig siktelse mot rektoren for grovt underslag, og i går fikk politiet medhold i Hammerfest tingrett til å foreta en husransakelse hjemme hos ham.

- Retten kom fram til at vilkårene for skjellig grunn til mistanke er til stede, og ransakelsen er nå gjennomført, bekrefter også politibetjent Geir Roar Nesbø overfor Finnmark Dagblad.

Torsdag skrev Finnmark Dagblad at etterforskningen så langt har avslørt svært mangelfulle rutiner for håndteringen av omsetningen fra skolekantina, og de ansatte skal ha låst inn pengene på et rom som minst fire personer har hatt tilgang til, uten å telle opp dagens omsetning.

Man har heller ikke hatt rutiner for å bokføre salget, og heller ikke hatt rutiner for å bringe pengene videre til banken. I tillegg er beløpet som er meldt stjålet et anslag basert på hva skolen har kjøpt inn av varer, og det er bare lagt til grunn at man skulle hatt inn tilsvarende fra salget.

- Møter utfordringer
Dette betyr at politiet står overfor mange muligheter på mysteriet, og politibetjent Geir Roar Nesbø innrømmer at dette byr på utfordringer for politiet.

- Jeg må innrømme at det er en del utfordringer knyttet til etterforskningen, medgir han. Politiet vil likevel ikke gå inn på forhold om hva den foreløpige siktelsen bygger på. Eller grunnlaget til at politiet har tatt ut siktelse.

- Det er for tidlig å si noe mer, fastslår politibetjenten, og viser til at blant annet avhør av siktede gjenstår.

Finnmark Dagblad lyktes ikke i går å få kommentarer fra den siktede rektoren, men han har tidligere uttalt at han ikke ønsker å kommentere saken, og har da henvist til at hans arbeidsgiver har bestemt at det kun er rådmannen som skal kommentere saken i mediene.

Les flere saker hos Finnmark Dagblad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere