*Nettavisen* Nyheter.

Rektorer kritiske til nasjonale prøver

Oslo (NTB): Norske rektorer gir kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) klar beskjed om at de nasjonale prøvene ikke gjør skolene bedre.

06.02.12 06:59

Sju av ti mener prøvene blir brukt til å sammenligne og rangere skolene, viser en intervjuundersøkelse med 300 rektorer som Respons Analyse har gjort på oppdrag for Utdanningsforbundet, skriver Dagbladet.

Like mange av rektorene mener skolepolitikerne i mindre grad eller ikke i det hele tatt bruker resultatene til å iverksette støttetiltak der prøvene avdekker svakheter i opplæringen.

Utdanningsforbundet foreslår nå å erstatte dagens nasjonale prøver med utvalgsprøver, hvor et utvalg elever kartlegges for å få et bilde av tilstanden i norsk skole.

- Vi anbefaler utvalgsprøver fordi det vil gi nyttig informasjon til myndighetene, samtidig som vi slipper uheldig rangering på feil premisser. Med utvalgsprøver vil man dessuten kunne sammenligne resultatene fra ett år til et annet, sier Steffen Handal i Utdanningsforbundets sentralstyre til avisa.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har på sin side ingen planer om å fjerne ordningen og viser til at 89 prosent av rektorene i undersøkelsen ønsker at prøvene blir værende i en eller annen form. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.