*Nettavisen* Nyheter.

Religiøse ledere tar avstand

Foto: Musadeq Sadeq (Ap)

Tre dager før den varslede koranbrenningen, har pastor Terry Jones mottatt mer enn 100 drapstrusler.

09.09.10 07:06

Kristne, muslimske og jødiske ledere i USA tar avstand fra frikirkepastor Terry Jones planer om å brenne koranen 11. september. Det er sterke meninger for og imot det varslede bokbålet i Gainesville i Florida, og temperaturen i debatten er høy, tre dager før årsdagen for terrorangrepene mot USA.

Mottar drapstrusler
Pastoren har mottatt mer enn 100 drapstrusler og går nå med en pistol på hofta. Han har likevel ingen planer om å gi opp sitt forsett om å brenne muslimenes hellige bok, melder nyhetsbyrået AP.

En rekke personer har bedt Jones besinne seg.

- Kan sette soldaters liv i fare
Øverstkommanderende for de amerikanske styrkene i Afghanistan, David Petraeus, uttalte at brenningen av koranen kan sette amerikanske og utenlandske soldaters liv i fare og skade hele innsatsen i Afghanistan. Petraeus mener Taliban vil utnytte situasjonen til å lage propaganda, og bruke dette til å øke sinnet mot USA.

Jones sier at han deler denne bekymringen, men har likevel ikke tenkt å gi seg.

Samtidig får menigheten Dove World Outreach Center nå tilsendt eksemplarer av koranen som et bidrag til bokbålet som er planlagt lørdag.

Varsler motdemonstrasjoner
Lokale religiøse leder har kritisert Terry Jones, og en rekke menigheter - både kristne, muslimske og jødiske - planlegger arrangementer for å gi uttrykk for det religiøse fellesskapet mellom «bokens folk». Noen kristne og jødiske menigheter vil lese fra koranen under helgens gudstjenester, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.