Gå til sidens hovedinnhold

Rema bekrefter at Listhaug jobbet for dem etter valget

Oslo (NTB -Frode Kvam): Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) jobbet som rådgiver i First House etter stortingsvalget og ga råd til Rema 1000, bekrefter butikkjeden.

Frp-statsråd Sylvi Listhaug nekter å fortelle hvem hun jobbet for mens hun var ansatt i PR-selskapet First House. Ledelsen i selskapet har heller ikke vært villig til å gi ut denne informasjonen.

Avisen har imidlertid fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at lavpriskjeden Rema 1000 har vært en av Listhaugs kunder i hennes tid i First House. Fredag formiddag bekreftet også Rema 1000 dette selv overfor Dagens Næringsliv.

- Vi har ikke for vane å gå ut med hvilke leverandører vi kjøper tjenester av. Grunnet stort fokus på vårt samarbeid med First House, og beskrivelsene av omfanget av kontakt med Sylvi Listhaug, ser jeg det som nødvendig å presisere at oppdraget hun gjorde for oss, besto av en kort, muntlig vurdering over telefonen vedrørende teksten i regjeringsplattformen som omhandlet søndagsåpne butikker, sier Rema 1000s direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon, Mette Fossum Beyer, til Dagens Næringsliv.

First House ble hyret av Rema 1000 tidligere i år for å få hjelp til å stoppe samarbeidsavtalen om innkjøp og distribusjon mellom NorgesGruppen og ICA. Fossum Beyer sier hun ikke er kjent med at Listhaug har jobbet med denne eller andre saker for Rema 1000.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album