RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rema klar til å overta ICAs butikker i nord

Oslo (NTB): Rema 1000 står klar til å ta over alle ICAs butikker i Nord-Norge. ICA vurderer å legge ned i nord hvis Konkurransetilsynet sier nei til å inngå avtale med NorgesGruppen.

Det er ventet at Konkurransetilsynet avgir sitt svar innen 30. september. ICA håper at tilsynet gir lov til å inngå en samarbeidsavtale med NorgesGruppen som skal føre til mer konkurransedyktige innkjøp og bedre distribusjon i distriktene. I motsatt fall vurderer ICA å legge ned alle Rimi-, ICA- og Matkroken-butikkene i Nord-Norge.

Rema 1000 åpner nå for å ta over butikkene hvis ICA ikke lenger vil ha dem selv, skriver Dagens Næringsliv.

- Ja, det gjør vi gjerne. Butikkene blir ikke nedlagt, som ICA skremmer med, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan.

Samtidig har Norske Ica-kjøpmenns franchiseforening (NIF) bedt fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) om fortgang slik at avtalen mellom ICA og NorgesGruppen kan bli en realitet. Aasruds departement er på sin side mest opptatt av at Konkurransetilsynet bruker all tid som er nødvendig for å vurdere saken grundig.

- Dette er en svært komplisert og viktig sak, og FAD er først og fremst opptatt av at Konkurransetilsynet tar seg tid til å gjøre en tilstrekkelig grundig jobb i saken. FAD har ikke adgang til å styre Konkurransetilsynets saksbehandling eller sakens utfall, sier statssekretær Tone Toften i FAD. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere