*Nettavisen* Nyheter.

Ren guttefinale i Idol

- Jeg manglet selvtillit, sier kveldens Idol-taper Vivian Sørmeland (20). Kjæresten Aleksander Denstad With (18) jubler over finaleplassen.

13.05.06 01:11

(Nydalen/SIDE2): - Det har vært helt sykt, jeg kommer til å huske dette for alltid. Er utrolig fornøyd med en tredjeplass, sier Vivian til side2 etter at finalieplassen glapp. Før resultatet ble klart, innrømmet hun imidlertid at det ville være «utrolig kjipt å ryke ut».

Vivian ble stemplet som storfavoritt etter den vakre framførelsen av Jewel-låta «Foolish games» under semifinalen. Nå er hun ute av sangkonkurransen, og skal tilbake bak kassa på Hydro Texaco.

- Manglet selvtillit
- Jeg forventet å ryke i kveld. Sist fredag var en skikkelig nedtur, som gjorde at jeg manglet selvtillit på scenen. Har hatt en dårlig følelse siden da, forteller trønder-jenta til side2.

- Jeg tenkte bare på å ha det moro på scenen, og glemte helt å synge. Det var ikke helt lurt, ler Vivian.

Se de første bildene fra semifinalen her

Hun innrømmer at hun aldri hadde tro på noen kjærestepar-finale.

- Vi er uansett storfornøyde med å ha kommet blant de tre beste, sier Aleksander Denstad With til side2.

Stolt av kjæresten
Verken Vivian eller Aleksander tok til tårene da det ble klart at de måtte skille lag.

- Akkurat nå er jeg lettet, men tenker mest på hvor utrolig stolt jeg er av Vivian. Om en times tid er jeg sikkert overveldet over finaleplassen. Da kommer nok nervene også, smiler Aleksander.

- Føles helt rart
Jonas Thomassen (17) glemte teksten under kveldens Idol-sending. Likevel hentet han seg inn under hans andre opptredenen - og er nå klar for Idol-finalen.

Heller ikke Jonas innser at han snart skal synge foran tusenvis av fans i Oslo Spektrum.

- Jeg har ikke rukket å tenke på det enda. Tror ikke det noen gang vil synke inn hvor utrolig kult dette faktisk er. Det føles helt rart, sier Østfoldgutten til side2.

LES OGSÅ:- Du er kongen min, Jonas!

HTML EMBED

Skjøv bort mikrofonen
Aleksander Denstad With hadde det vanskelig for å forstå at han er i finalen.

- Nå er det vanskelig å snakke, sa han til programleder Kåre Magnus Bergh og skjøv bort mikrofonen.

Se avgjørelsen falle på web-tv

Det er nå klart for en ren guttefinale for første gang siden Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen kjempet om den aller første Idol-tittelen i Norge.

Det er også klart at vi får den yngste vinneren noen gang - Jonas Thomassen er 17 år og Aleksander Denstad With er 18.

Finalen avholdes i Oslo Spektrum neste fredag.

Full oversikt:Her drar Idolene på sommerturne

Lørdag klokken 8 kan du se intervju med kjæresteparet på SIDE2 TV. Da får du også se hva Oda Evjen Gjøvåg synes om at kjæresten Jonas skal til finalen.

Sjekk dommerne og side2-juryens dom, og kast din egen terning:

1. VIVIAN SØRMELAND 20 år, fra Åfjord

Sang først: «Since U Been Gone» (Kelly Clarkson)
Se opptredenen på webtv

HTML EMBED

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: - Jeg syns kanskje jeg har hørt deg vokalmessig bedre, men kult med attitude – det var det vi ville med låta ... Hans Olav: - Spesiell låt der versene går mørkt, mens det går ekstremt høyt på slutten. Din styrke er at du synger bra i de høyere registrene. Men ikke så bra på versene i begynnelsen. Det slutta bra ... Amund: - Hadde gleda meg veldig, det er en låt som kler deg. Du famlet i starten, virket ikke så sikker. Men på refrenget viste du deg fra din beste side. Det var uvørent, det kler deg ... Tor: - Jeg syns ikke dette var bra.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

Det ble veldig tamt før det første refrenget. Tok seg godt opp etter hvert. Likevel manglet Vivian det å ta skikkelig av på scenen.

VIVIAN SØRMELAND sang også: «Nothing Compares 2 U» (Sinead O'Connor)
Se opptredenen her

HTML EMBED

DOMMERNE MENER: Amund: - Du er på hjemmebane, det var fantastisk morsomt! Nydelig! ... Tor: - Dette er jo en nydelig låt, du har jo ikke sårheten til Sinead, men dette er ikke en kopikonkurranse. Det var nydelig, og jeg ble rørt ... Tone-Lise: - Du klarte å synge fint, spesielt på siste refrenget. Helt nyyyyydelig, da fikk jeg frysninger ... Hans Olav: - Det var litt småfalskt, men det var noe som rørte meg. Du har en kraftig stemme, kjempebra.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

Gospelversjonen av verdens vakreste ballade ble sunget så sjelløst at man skulle tro Vivian aldri har fått sitt hjerte eller for den saks skyld fått nei på et stevnemøte. Stemmen er bra. Innlevelsen ikke eksisterende.

2. JONAS THOMASSEN 17 år, fra Rygge

Sang først: «Lonely No More» (Rob Thomas)
Se opptredenen her

HTML EMBED

DOMMERNE MENER: Hans Olav: - Du var ganske uheldig der, men det er noe som skjer med de fleste. Du henta deg bra inn på en proff måte. Du trives godt på scenen, du har smil om munnen, og sang absolutt bra ... Tone-Lise: - Skal ikke rippe for mye opp i det som skjedde. I perioden før [han glemte teksten] så det ikke ut som du hadde det gøy på scenen. Det er nå det gjelder. Skulle sett at dette er noe du vil ... Amund: - Du må kunne låta di, du datt jo helt ut. Du henta deg ikke inn på en proff måte, noe som ødela opplevelsen for meg ... Tor: - Dette er ikke en låt du hadde valgt sjøl. Låta kledde deg ikke, du fiksa det ikke, det var kanskje denne låta som fikk deg ut av finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

Endelig viste Jonas seg fra en skikkelig popside. Dette var strålende bra. I tillegg til at det var fengende til tusen. Helt til han glemte teksten. Han er ikke den første i verden som har gjort det. Og tok seg strålende inn.

---
JONAS THOMASSEN sang også: «Behind Blue Eyes» (The Who / Limp Bizkits versjon)
Se opptredenen på webtv

HTML EMBED

DOMMERNE MENER: Tone-Lise: - En ting er helt sikkert - denne låta passer deg veldig bra. Veldig bra vokalmessig. Nå hadde du nerven vi etterlyste i stad ... Hans Olav: - Råtøft! Du står rett opp og ned og fengsler alle. Dritbra! ... Amund: - Jeg er så glad for at vi fikk oppleve dette. Fantastisk! ... Tor: - Ganske tøft gjort å komme tilbake etter at vi hadde slakta deg¿ Du er tilbake igjen, og det er godt å høre. Du er en tøffing.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

Vi var kanskje i overkant snille mot Jonas på hans første sang. Dette ble derimot slik det skal være. Fred Durst er en dust. Vi håper du tar over den plassen han en gang hadde på rockehimmelen. Første sang var kanskje en firer. Men dette var en klar sekser.

3. ALEKSANDER DENSTAD WITH 18 år, fra Trondheim

Sang først: «I've Been Losing You» (a-ha)
Se opptredenen her

HTML EMBED

DOMMERNE MENER:Tor: - Dette er jo den aller beste norske poplåta noensinne. Jeg hadde kjempeforventninger til deg, og du skuffet. Det var alt for puslete, du gir ikke noe av deg ... Amund: - Syns ikke det var så galt. Så at du savna autoritet i verset, men syns du gjorde en hederlig innsats ... Hans Olav: - Du har sunget veldig bra i hele konk urransen, det gjorde du ikke i kveld. En av de dårligste fremf øringene du har gjort hittil ... Tone-Lise: - Du er litt famlende på versene, det virker som du konser veldig. Det syns veldig godt. På slutten begynte du å gi litt gass. Det var vinglete i fremføringen, men vokalen var ikke så dårlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

Det er ingen tvil om at Aleks er født i det tiåret han burde ha slått igjennom. Det var faktisk deilig å høre denne sangen uten sossen Harket på vokal. Likevel kunne dette ha vært mye bedre.

---
ALEKSANDER DENSTAD WITH sang også: «Kiss From A Rose» (Seal)
Se opptredenen på webtv

HTML EMBED

DOMMERNE MENER: Tor: - I likhet med de to andre klarer du å komme sterkere tilbake - kan ikke forlange mer enn dette! ... Tone-Lise: - Håper folk vet hvor vanskelig låt dette er, en kjempeutfordring som du tok på strak arm. Veldig fint ... Hans Olav: - Dødsvanskelig låt, du sang den råbra! ... Amund: - Aleksander det her var en maktdemonstrasjon, du får det til å høres lett ut. Du gjorde et mesterverk.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE2 MENER:

I kveld var det ingen tvil om at guttene var klart best. Dette var godt gjort at Aleks på en sinnssykt vanskelig sang. At han synger med innlevelse og sjel er det ingen tvil om. La det bli en ren guttefinale.

Se oppsummering av sangene her

Vår konklusjon:

Vivian har muligens den beste stemmen. Likevel bruker hun den dårligst. De to guttene leverte i dag så det sto etter. Greit nok så bommer Jonas på sin første sang, men han kommer så sterkt tilbake at han ved siden av kveldens beste, Aleks, bør komme til finalen.

MER MORO:

FULL OVERSIKT: Alt om årets Idol

GOD TIL Å TIPPE? Spå sluttresultatet

SEND INN BILDE: Likner du på et Idol?

GRATIS: Flere timer video

Se bildene fra semifinalen under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.