RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renate fikk Dansefeber

Sist oppdatert:
I kveld kan du se bergensjenten Renate Sund kjempe om finaleplass i TVNorges Dansefeber.

Kommende sangstjerner har hatt Idol noen år - nå er det også kommet en egen talentkonkurranse for ambisiøse dansere. På TVNorge i kveld kan du se hvordan det gikk med de mange bergenserne som hadde tatt turen til audition i Stavanger.

- Jeg var litt usikker på om jeg skulle melde meg på, men så tvang mamma meg, sier Renate. Hun har danset siden hun var fire år gammel.

Fikk kikk
17-åringen fra Bergen er ikke ukjent med å stå fremfor dommere, og fikk faktisk kikk av å danse fremfor juryen i Stavanger.

- Har vært med i NM i freestyle/disco flere ganger og synes det var utrolig artig å danse fremfor juryen. Men jeg var kald og stiv etter å ha stått ute i kulden i over fire timer før jeg kom inn. Det som var litt ekkelt, var alle kameraene, forteller Renate til iBergen.no.

Fredag kom hun seg velberget gjennom pre-castingen og gjorde en oppvisning i freestyle/disco fremfor dommerpanelet lørdagen.

- De var litt usikker på om de skulle sende meg videre og mente det var for mye akrobatikk. Men til slutt gav de meg sjansen og sendte meg videre.

Nervøs mamma
Renate hadde med seg mamma til Stavanger, og hun kom raskt i kameraenes søkelys. Hvis du har sett på reklamen for programmet, har du nok oppdaget både Renate og moren.

- Hun var mye mer nervøs enn meg. Hun klarte nesten ikke å snakke. Huff, jeg gruer meg nesten litt til å se på tv i kveld, sier Renate som selvsagt fikk med seg alle episodene av den amerikanske versjonen «So you think you can dance?» på tv i høst.

- Dans er hobby
Nå går Renate på danselinjen ved Langhaugen videregående skole. Men noen ambisjoner om å bli profesjonell danser har hun ikke.

- Det er så dårlig betalt. Tror heller jeg kommer til å utdanne med til fysioterapeut eller naprapeut, sier 17-åringen og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere