RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renathe (33) satt og gruet seg til å miste håret. Så banket Hanne på døra

TIL RUSSLAND: Renathe Lundberg (t.h.) og venninnen Hanne Sivertsen.
TIL RUSSLAND: Renathe Lundberg (t.h.) og venninnen Hanne Sivertsen. (Privat)

(Nordlys.no): Nordlys skrev forrige helg om MS-syke Renathe Lundberg fra Narvik (33), som må reise til Moskva for å få livsviktig behandling for sykdommen.

Les også:Renathe (33) reiser til Russland for livsviktig behandling: - Helt jævlig å nesten ønske seg alvorlig syk for å få behandling i Norge

Siden hun reiste har hun begynt på forberedelsene for å hente ut stamceller fra kroppen, men hun har også måttet forberede seg psykisk på den knalltøffe behandlingen som venter.

- Jeg har fått utrolig mye støtte fra venninnen min Hanne Sivertsen fra Kristiansand, som er her for å gjennomføre samme behandlingen som jeg, sier Renathe til Nordlys.

God mat

Selv om hun forståelig nok var litt nervøs før hun dro, er hun overrasket over hvor greit ting har gått.

- Jeg hadde tatt med meg masse mat fra Norge, for jeg hadde hørt at maten ikke var noe særlig. Men jeg har endt opp med å bare spise tre knekkebrød. Så da blir jeg ikke tynn til sommeren slik som jeg hadde planlagt, ler den sympatiske narvikværingen.

Les også:Da legen ble MS-syk, betalte han en halv million for en spesiell behandling

- Jentestund

Overraskelsen var stor da venninnen Hanne plutselig banket på døra før helga, og sto med en maskin i hendene.

- Plutselig kom hun innom rommet mitt i med barbermaskin og sa "nå har vi oss en liten jentestund, Renathe", sier Lundberg.

Hun hadde uansett tenkt å barbere håret på mandag - før legene skal høste to millioner stamceller fra kroppen hennes - men hun forteller at det hele ble mye lettere av å kunne gjøre det sammen med den gode venninnen.

- Samtidig har jeg jo alltid lurt på hvordan jeg ser ut uten hår, og jeg synes bare det ser kult ut slik som det gjør nå, sier Lundberg fornøyd.

Les også:Jan kappet fingrene mandag, men UNN hadde ikke tid til å operere før torsdag: Måtte faste og lå skrubbet og klargjort for operasjon fire dager på rad

Tøff behandling

Nå venter hun altså på at de skal begynne å høste stamceller. Deretter må hun ta en daglig cellegiftkur i fire dager, før hun må på et isolat i hele tolv dager.

- Immunforsvaret mitt vil på det tidspunktet være så dårlig at jeg ikke kan ha kontakt med noe eller noen, forteller Lundberg.

Les også:Bygda samlet inn nesten 300.000 for kreftsyke Monica. Onsdag får hun svaret hun har ventet lenge på

Selv om det ikke er noe hun gleder seg noe spesielt til isolert sett, sier 33-åringen at hun utrolig glad for at hun har reist til utlandet for å få denne behandlingen.

- Uansett hva som blir resultatet er jeg utrolig glad for at jeg dro hit. Jeg har møtt mange fine mennesker, og fått veldig god støtte fra Hanne, blant andre, sier Lundberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere