RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rene sorgen fra IT-selskapene

Sist oppdatert:
De norske IT-selskapene har skuffet aksjemarkedet med sine tall for andre kvartal. De fleste kvartalsrapportene er møtt med solide kursfall og bu-rop fra markedet
iMarkedet har sett på markedets reaksjon på kvartalsrapportene til IT-selskaper som i stor grad fokuserer på det norske og nordiske markedet.

Det er rene sorgen.

I snitt har kursen falt med 6 prosent den første dagen etter at kvartalstallene ble kjent. Når det gjelder Telecomputing har vi brukt den dagen i juni da selskapet kom med en foreløpig indikasjon.

Vi har her valgt ikke å ta med rene internasjonale selskaper som Birdstep, Tandberg og Fast, hvor det norske IT-markedet spiller liten rolle.

Tallene for de selskapene som har en betydelig virksomhet i Norge kan indikere at investeringslysten ute hos kundene ikke har tatt seg opp så raskt som aksjemarkedet hadde ventet.

Verst har reaksjonen vært for Telecomputing, som falt 15 prosent den dagen resultatvarslet kom, og fortsatte ned dagen etter.

Hittil i dag har Hands falt 14 prosent og Office line 12 prosent, etter å ha kommet med tall i dag tidlig.

Også Komplett, Software Innovation og Ementor har definitivt fått tommelen ned.

Best ut kommer EDB Business Partner, som steg 3 prosent på sine tall. Itera klarte også en liten oppgang, og SuperOffice var uendret. Ellers har alt falt.

Det blir spennende å se hvordan dette slår ut for selskaper som Exense, PSI og Inmeta, som ennå ikke har kommet med sine tall.

Kursfall på tall

EDB Business Partner 3 %
Itera 1 %
SuperOffice 0 %
Visma -1 %
Mamut -4 %
Software Innovation -8 %
Komplett -8 %
Ementor -10 %
Office line -12 %
Hands -14 %
Telecomputing -15 %

Tallet viser kursendring den første dagen etter at tallene for andre kvartal ble kjent. For Telecomputing har vi brukt dagen for resultatvarsel med foreløpige tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere