RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rens deg slankere

Sist oppdatert:
Start året med å gi innsiden av kroppen en skikkelig rens.

(SIDE2):Rens ut kroppens gifter!

Det er ikke bare utenpå det syns at du har levd litt på kant med kroppen i julestria. Både alkohol, sigaretter, forurensing, sukker, fet mat og for mye kaffe gjør at kroppen din samler opp en hel del slagstoffer.

Disse gjør at kroppen «jobber tyngre» og kan også gi deg en rekke livsstilssykdommer på sikt. Men om du kun har skeiet ut i jula så er det ikke så mye som skal til for å komme på rett kjøl igjen.

Her får du tipsene som renser kroppen din og gir den en velfortjent start på det nye året:

KINESISK BALANSE-TE
Denne tetypen inneholder en rekke ulike urter, kun organiske ingredienser og er 100 prosent naturlig. Teen består av 21 urter og 15 blomsteressenser som arbeider med hele kroppen. Dette lover balanseteen å hjelpe for: Avgiftning av kroppens organer, tarm/Fordøyelse, vektreduksjon, nyrer/urinveier, muskler/ledd, lever/galle, kronisk utmattelse, allergier, immunforsvaret, hormoner, kretsløpet, PMS/overgangsalder, stabilt humør, energi, overskudd, livslyst.

KOPPING
Kopping er en kinesisk massasjeform som skal øke blodsirkulasjonen og gi flyt av energi, redusere smerte og stivhet i muskulatur og i vonde triggerpunkter. Kopping drenerer også vannansamlinger og renser ut avfallsstoffer. Dette gjøres ved hjelp av kopper som settes på kroppen og danner et vakuum. Koppene føres så rundt om på nakke, rygg eller andre steder på kroppen, som en massasje.

Les mer her: En smertefull nytelse

ALGE-KUR

Brune alger som tang og tare er fulle av vitaminer, mineraler og andre gunstige ingredienser.

Bruk av alger i behandling kan redusere verk, smerte, avgifte kroppen og styrke blodsirkulasjonen og stoffskiftet. Alger virker vanndrivende og kan gi midlertidig vekttap.

TARMSKYLLING

Avfallstoffer samler seg på innsiden av tykktarmen i små folder og i utposninger i tarmen, og i lag etter lag hoper det seg opp, og kan bli opp til 5-10 cm tykt. De kan bli harde som bildekk og fører til at tykktarmen blir deformert med utposninger, forsnevringer og faller sammen. Til slutt er det kun en trang passasje som avføringen kan passere gjennom og med uregelmessig og langt fra sunn avføring som resultat.

Her fins det ulike metoder. Colon Terapi foregår ved at en man ligger på ryggen på en behandlingsbenk. Et mykt kunstoffrør føres noen centimeter opp i endetarmsåpningen. Til dette er det festet to slanger, en liten som fører kroppstemperert vann inn i tarmen, og et større som fører vannet ut. Dette går videre gjennom et lysende akvarielignende rør i behandlingsmaskinen hvor man kan observere det som blir renset ut.

ICE COLD
Denne behandlingen er bedre om sommeren, men skal være en effektiv måte å fjerne avfallsstoffene på. Behandlingen lover å sette i gang blodsirkulasjonen, ha en oppstrammende effekt, fjerne vannansamlinger i kroppen, ha en dempende effekt på solbrenthet, hjelpe mot de velkjente celulittene og skylle ut avfallsstoffer av kroppen. Men du bør helst gjenta behandlingen 12 ganger. Les mer om da vi testet behandlingen her: Side2 fikk kuldesjokk

GRØNN TE
Grønn te renser kroppen din for avfallsstoffer, og er full av antioksidanter. I en nylig studie fant forskerne fant ut at grønn te er spesielt effektiv i forhold til hjerte-og karsykdommer. Dessuten hevdes det at grønn te gjør at du lever lenger.

LES MER OM GRØNN TE HER: Gammel med grønn te

DRIKK VANN
Det er viktig å drikke mye vann når du skal rense kroppen. Du har lett for å bli dehydrert når du renser kroppen for avfallsstoffer ved hjelp av en slags kur. Bare ved å drikke mer vann enn ellers så renser du også kroppen. Ta deg gjerne en vann og frukt-dag om du orker å faste på frukt og vann. Det gjør i hvert fall underverker for kroppen din.

Hva er frie radikaler?

Frie radikaler er de stoffene du gjerne vil rense ut av kroppen din. De oppstår som følge av giftstoffer som kroppen utsettes for gjennom luft, vann og mat. Alle former for stråling, positive ioner fra dataskjermer og tobakksrøk fører til frie radikaler. En annen aktiv kilde er overopphetet fett og olje i nesten all stekt mat. All olje og fett som varmes til høye temperaturer i fremstillingsprosessen som kommersielle raffinerte planteoljer, som ikke er kaldpresset, og særlig margarin er en belastning på immunforsvaret. Andre antioksydanter er E-, C-, og flere av B-vitaminene, selen og zink.

(Kilder: Yogasenteret, klikk.no, nettlegen)

LES OGSÅ:DE SLANKES HEMMELIGHET

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere