RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentefesten over om to år

Sist oppdatert:
Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) forventer at renten er nesten doblet om to år, og støttes av flere sjefsøkonomer
Den norske og utenlandske økonomiens bedring legges til grunn som årsak til økningen som ventes i rentenivået fremover.

FNH tror rentenivået nesten dobles fra utgangen av 2003 til utgangen av 2005. Økonomene i DnB og Nordea tror det samme.

I går la Hageler frem FHNs nye konjunkturrapport. På kort sikt tror FNH at den såkalte foliorenten i Norges Bank når en bunn på 2,5 prosent i høst.

- Lånekundene bør regne med økte renter. Den renten vi har nå vil ikke vare, sier direktør Alf A. Hageler i FNH til Aftenposten.

I sin siste kvartalsrapport tar økonomene i DnB markets enda hardere i enn FNH. Sjeføkonom Øystein Dørum skriver i rapporten: "Mot slutten av neste år, eventuelt tidlig i 2005, vil vi ventelig se foliorenten (Norges Banks rente, red. anm.) tilbake i et antatt normalnivå rundt 5,5 prosent.". Det betyr en boligrente på godt over 6 prosent allerede på slutten av neste år, skriver Aftenposten.

DnB Markets tror på den annen side ikke på noe nytt rentekutt på neste rentemøte 17. september.

Også sjeføkonom Steinar Juel i Nordea tror det lave rentenivået er forbigående.

- Jeg tror rentene vil øke med rundt 3 prosentpoeng frem mot slutten av 2005. Den viktigste årsaken er at etterspørselen i Norge vil øke svært kraftig de neste to årene på grunn av lav rente nå., sier Juel til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere