RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentekutt neste i Sverige?

Sist oppdatert:
Det ble ingen rentekutt fra den svenske Riksbanken fredag – men svakere vekst bekymrer og den neste svenske rentebevegelse kan bli nedover
Den svenske Riksbanken bestemte i dag at renten skulle holdes uendret på 2 prosent. Men det kan gå mot rentekutt hos Søta Bror, skriver Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) i en oppdatering.

Det har vært press, både fra institutter og fra politikere mot Riksbanken om å sette ned renten hele 50 basispunkter, til 1,50 prosent. Og signalet kom muligens i dagens pressemelding fra Riksbanken. Der skriver de at siden publiseringen av forrige inflasjonsrapport har de økonomiske utsiktene blitt mer usikre:

- Det er viktig å overvåke om de svakere tendensene i økonomien er temporære eller av mer langvarig karakter, skriver den svenske sentalbanken i pressemeldingen. Det tar SEB som et signal om at døren til rentenedsettelse ikke er lukket.

I notatet skriver SEB at de mener anslagene for BNP-veksten bør justeres ned til 2 prosent, og skjer det bør Riksbanken nedsette renten med hele 0,5 prosent-poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere