*Nettavisen* Nyheter.

Rentekutt-spekulasjon i Europa

Det spekuleres heftigere i rentekutt fra den europeiske sentralbanken etter uttalelse fra bankens sjeføkonom. Sjekk saken her

19.05.08 00:31

I etterkant av flere svake makrotall fra eurosonen og etter Frankrike og Nederlands neiflertall i folkeavstemningene om EUs grunnlov, har spekulasjoner om rentekutt i eurosonen tiltatt.



Per i dag er renten nede på 2 prosent, men det spekuleres i om ikke denne renten skal senkes. Den europeiske sentralbanken har holdt renten uendret siden juni 2003.



Sjeføkonomen i den europeiske sentralbanken, Otmar Issing, sier følgende i et intervju med Der Spiegel, det tyske ukesmagasinet.



- Historisk har finansmarkedet nesten alltid spådd ESBs beslutninger riktig, sa Issing når han fikk spørsmål om finansmarkedets forventninger om rentekutt fra sentralbanken var riktig.



- Han forberede investorer for rentekutt og markedet responderer med å selge euro og kjøpe dollar, sier Neil Jones, som er direktør for valutahandel i BNP Paribas til Bloomberg.



I skrivende stund omsettes euroen til 1,2048 USDEUR, noe som er det laveste nivået for euroen mot dollar på ni måneder. BNP Paribas forventer ifølge Bloomberg at euroen kan falle til 1,1750 USDEUR i løpet av de neste ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.