RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renten kan komme under 4 prosent

Sist oppdatert:
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen venter at sentralbanksjef Svein Gjedrem (bilde) vil kutte renta helt ned på 3-tallet dersom ikke kronekursen svekkes kraftig
Det skriver TV 2 Nettavisen mandag.

Med økende arbeidsledighet og en lav inflasjon som bakteppe er rentebunnen langt fra nådd tross fire rentekutt på rad.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities tror det er sannsynlig at vi kan få en rente under 4 prosent i løpet av året.

– Gitt dagens kronekurs, er det mer sannsynlig at renta vil havne på 3-tallet enn at den vil ligge over 4 prosent, sier Andreassen til TV 2 Nettavisen.

– Med en så sterk kronekurs som vi har i dag, så vil samlet etterspørsel rettet mot norsk økonomi være for svak. Det vil føre til lav produksjon, lav sysselsetting, og stigende ledighet. Samtidig vil lønnsveksten komme lengre ned, og dermed ligger alt til rette for at økonomien vil komme til å trenge flere stimulanser, sier Andreassen til nettstedet.

Nordea Markets renteprognose kommer mandag morgen, men sjeføkonom Erik Bruce tviler på at Gjedrem vil senke renta under 4 prosent.

– Jeg tror det blir å ta litt hardt i. Jeg mener at med dagens valutakurs, er det gode muligheter for at vi kommer helt ned på 4,0 prosent, men da har sentralbanken ført en betydelig mer ekspansiv pengepolitikk enn hva de skisserte i den siste inflasjonsrapporten i mars, sier Bruce til TV 2 Nettavisen.

Nordea Markets justerer ned sine renteforventninger fra en bunn på 4,5 til 4,0 prosent. Dermed mener banken at det er to rentekutt i vente.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere