RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renten ned igjen

Sist oppdatert:
Sjelden er usikkerheten større foran et rentemøte. Nettavisens tips er at Norges Bank senker renten med 0,5 prosentpoeng.

Sent tirsdag ettermiddag ligger tremånedersrenten i desember på 3,15 prosent i pengemarkedet.

Oversatt betyr desemberrenten at markedet tror at rentene vil bunne ut rundt 3,0 prosent, og at det er relativt stor usikkerhet rundt Norges Banks beslutning onsdag.

Normalt er det smartere å se hva de gjør, enn å høre hva de sier, når man skal forstå økonomiske bevegelser. Derfor legger vi større vekt på rentemarkedet enn på offisielle uttalelser.

Mens det var nesten samstemmighet om å forvente 0,5 prosentpoengs kutt for en uke siden, har noen flere tro på et helt prosentpoeng nå. Og renten har sunket. Men fremdeles tror altså flertallet på 0,5 prosentpoeng fra Svein Gjedrem.

Vi er kjedelig nok enig med flertallet.

Begrunnelsen er at Svein Gjedrem trolig vil ha tid til å se effekten av sitt forrige store kutt før han tar et nytt, og at litt lavere prisstigning enn de fleste ventet ikke får ham til å trykke hardere på gassen nå.

Men skulle vi bomme, vil vi ikke henge med hodet.

Noe sterk oppheting i norsk økonomi er det ikke lett å få øye på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere