RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rentene svir

Sist oppdatert:
Høye renter gir svekket tro på egen økonomi blant norske forbrukere.
- Renteutviklingen fremover vil være avgjørende for forbrukernes økonomi det kommende året. Vår måling viser at det er færre nå som venter en sterk økning i rentene. I oktober var det 9 prosent mot 16 prosent på det meste i juni, sier Hans Petter Skogstad i Opinion i en pressemelding.

De står bak ForbrukerMeteret, som i oktober viser svekket optimisme blant norske forbrukere. Målingen baserer seg på den såkalte Consumer Confidence-indeksen, et anerkjent internasjonalt mål på forbrukernes tillit og forventninger til økonomien fremover.

Siste måling viser en nedgang fra 9,6 poeng i september til 7,2 poeng i oktober.

- Selv om de fleste forbrukere opplever at de har en bedre økonomi nå enn for ett år siden, var det klart færre som har det bedre økonomisk enn i fjor. Ser vi på endringene siden mai, er det også egen økonomi samt planer om sparing det kommende året som har svekket seg mest, sier Skogstad.

Ifølge ham ligger årsaken til det at stadig flere opplever at rentene har økt mye. I oktober svarte 21 prosent at de ville stramme inn på forbruket, mens fem prosent ville øke forbruket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere