*Nettavisen* Nyheter.

Renteøkning ga overskudd på 57 millioner - hver dag

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

På tre måneder gikk DNB med 5,18 milliarder kroner i overskudd.

11.07.13 08:44

DNB-sjef Rune Bjerke kan vise til bedre tall i årets andre kvartal enn i de foregående tre månedene. Før skatt satt banken igjen med et overskudd på 5,18 milliarder kroner.

DNB offentliggjorde tallene for andre kvartal torsdag. Driftsresultatet før skatt var over 800 millioner høyere enn tilsvarende tall for årets første kvartal, men likevel rundt 900 millioner svakere enn i fjorårets andre kvartal..

Konsernets driftsinntekter for perioden ligger på 11 790 millioner kroner. Spesielt har DNB tjent på økte renteinntekter etter krav om større egenkapital. Dette har ført til at renteinntektene økte med over 12 prosent. Det tilsvarer over 800 millioner kroner.

Samtidig har DNB jobbet med å kutte kostnader siden andre kvartal i 2012. Derfor har bemanningen blitt redusert med 1.000 årsverk og vil fortsette med ytterligere 500 årsverk innen 2015.

– DNB hadde god vekst i det underliggende resultatet, til tross for at utlånsveksten var noe redusert, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.