RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renter

Sist oppdatert:
Det finnes gode grunner til at prisingen av markedet er høyere. Den viktigste grunnen er de lave rentene
Det har vært et generelt rentefall de siste årene, i Norge noe senere enn i resten av verden.

Rentenivået nå er historisk lavt.

Lave renter gjør at alternativene til aksjemarkedet blir mindre fristende, og gjør at aksjeinvestorene legger inn lavere avkastningskrav i sine modeller.

Men problemet fremover er at renten nå er så lave, og forventet å holde seg lave, at ytterligere fall vanskelig kan kan gi særlig mye mer bensin på aksjebålet.

Verdensøkonomien er nå i fremgang. Det normale er da at rentene stiger. Nå tror markedet at blant annet hard konkurranse fra Asia vil bidra til å holde prisnivået og dermed rentene nede selv i en vekstperiode.

Men "markedet" og ekspertene har tatt feil før, senest for ett år siden, da alle forventet fortsatt høye renter i Norge.

Tar man nå feil, men med motsatt fortegn, kan det raskt sende aksjekursene ned. Begynner rentene for alvor å stige, blir igjen det trygge alternativet, renter, mer forlokkende i forhold til aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere